2001 megane coupe rölanti sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 16ye301
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende de aynı sorun vardı bugun serviste rölanti valfi ni değiştirdim , kelebek temizlendi sorun cozuldu :)

rolanti motorunda arıza olunca rolantide dalgalanma yaptırıyor sadece. motor sogukken calıstıgında yüksek devirde çalışmasından bahsediyor arkadas (2000 devir). ..ki yaz ayındayız, normal değil.. normalde 1200-1300 devir arasında çalışır ve hemen düşer. k4m'de bunun çözümü 5 emme, 2 kelebek contasını değiştirmekten geçiyor. tecrübeyle sabit..

Bende de aynı sorun vardı bugun serviste rölanti valfi ni değiştirdim , kelebek temizlendi sorun cozuldu :)

emme söküldü mü? söküldüyse, eski contaları mı taktınız tekrar?

25 lira contaların maliyeti. 30 lirada ustan alsa 50-60 tl tutar.

bunları dğiştirdikten sonra sorunun %90 ihtimalle çözülür.
tesekkur ederım,ben ustamla konusayım haftaya bı gosterırım arabayı.ıns da halledılır. hallettıkten sonra sızınlede paylasırım

rolanti motorunda arıza olunca rolantide dalgalanma yaptırıyor sadece. motor sogukken calıstıgında yüksek devirde çalışmasından bahsediyor arkadas (2000 devir). ..ki yaz ayındayız, normal değil.. normalde 1200-1300 devir arasında çalışır ve hemen düşer. k4m'de bunun çözümü 5 emme, 2 kelebek contasını değiştirmekten geçiyor. tecrübeyle sabit..
ılk calıstırdııgımda 2000 devır oluyo,daha sonra bıraz yol yaptıktan sonra rolantı dusuyor.daha sonra tekrar calıstırsam falan rolantı normal halde seyredıyor.

Motor sicakken rolantin normalse hic bosuna contaya para verme dostum. Sogukken devir yuksekliginden kastin nedir? Su sicaklik sensorunden gelen dataya gore rolanti motoru emmeye hava aldirir. Gorsem sundan derim ama tarifle takdir edersin ki Zor
sabah 8 de falan hava bıraz serın oluyor, o saatlerde calıstırdıgımda devır 2000 cıvarında oluyor.bıraz yol aldıktan sonra normale dönüyor.sonra calıstırdıklarımda falanda normal sekılde oluyor.

ben senın tecrubene guvenerek 5 emme 2 kelebek contası alıcam,dırek ustaya degıstırtcem.ınanıyorum kı,bu sorun halledılcek,eger oylede halledılmezse artık rolantı motoru falan fılan bıseyler yaptırcaz.

Sonucu bekliyorum..
Kolay gele..

Sent from my iPad using Tapatalk

Geri