2000 model toros'a yaptığım yenilikler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ftoros
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S.a abi bir sorum olucak size bişey merak ettim..
Elektironik ateşlemenin eski ateşleme sisteminden ne üstünlüğü var? Yüksek devirlerde daha çokmu patlama yapıyor? Veya avans ayarını kendi yaptgı içinmi kullandınız?
Teşekkür ederim abi..

S.a abi bir sorum olucak size bişey merak ettim..
Elektironik ateşlemenin eski ateşleme sisteminden ne üstünlüğü var? Yüksek devirlerde daha çokmu patlama yapıyor? Veya avans ayarını kendi yaptgı içinmi kullandınız?
Teşekkür ederim abi..
elektronik ateşlemenin eski sisteme göre şu farkı var
eski sistem 16,000bin volt elektrik üreterek ateşleme yapıyor, vakum avanslı elektronik ateşleme 24,000bin volt elektrik üreterek ateşleme yapıyor,patlatmayı daha kuvvetli yapıyor platin ve meksefe diğer sistemde zamanla özelliğini kaybediyor bundan dolayı bujileri bozuyor buda daha fazla yakıt yakma anlamına geliyor araç çekişden düşüyor, eski sistemde bujileri 10bin veya 15binde değiştirmeniz gerekir bu sistemde 50binde bile bozulmadan kullanabilirsiniz. gaz pedalına bastığınız zaman kendisi otomatik olarak vakumdan avansını artırıyor

elektronik ateşlemenin eski sisteme göre şu farkı var
eski sistem 16,000bin volt elektrik üreterek ateşleme yapıyor, vakum avanslı elektronik ateşleme 24,000bin volt elektrik üreterek ateşleme yapıyor,patlatmayı daha kuvvetli yapıyor platin ve meksefe diğer sistemde zamanla özelliğini kaybediyor bundan dolayı bujileri bozuyor buda daha fazla yakıt yakma anlamına geliyor araç çekişden düşüyor, eski sistemde bujileri 10bin veya 15binde değiştirmeniz gerekir bu sistemde 50binde bile bozulmadan kullanabilirsiniz. gaz pedalına bastığınız zaman kendisi otomatik olarak vakumdan avansını artırıyor
Sagolasın Anldm abi daha çok patlamayla çiğ gaz atma ihtimali daha az olup daha fazla güç sağlıyor avansın yükselmeside torku arttırıyor..
Abi şu an bnm aracm 1.3 motor yeni. Elektronik ateşlemeye geçsem 1.4 le olan güç farkını kapatabilirmiyim?
Elektronik sisteme geçmem bana ne kadara patlar tahmini olarak?..

arkadaşlar hangi aracın elektronik ateşlemesini bizim toroslara takabiliriz hangisi daya kolay ve sağlıklı oluyo...

selamün aleyküm bende 50 amper olan altörnatörü 90 amper altörnatör aldım. eski altarnatör tekfişliydi yeni aldığım çift fişli eski altarnatörün konjektörünü yeni aldığım altarnatöre taksam olur mu .olmazsa çift fişliyi nasıl bağlaya bilirim yardımcı olursan sevinirim.teşekkürler

daha önce kullanan bi arkdaş doğanla doğan slk ikisinide kullanmış arasında fark yok diyordu. bide skoda favorit takan lar var oda internetten araştırırsan bizim distribütöre çok benziyor.

tofaş skoda

Torosun maşallahı var.
Otomatik camdan tutun yok yok.
Bu Toros un fulü olmuş.
Toros RXİ

Helal olsun abi, emeğine sağlık. Devamını bekleriz.(Daha ne olacaksa...)

Abi mükemmel bir proje olmuş birde arka camlara otomatiği, klima , kolçak olursa toros lüx olur. Kazasız belasız kullanın.

Geri