100 km de 10.6 lt

yeni araçların ortalama 4 5 litre yaktıklarını duyunca 10.6 lt baya fazla gelmişti

Benzinli hiç bir araç bu değerlere düşemez. Ancak dizel olması lazım, ki benim dizel bile karışık 5.1 lt falan yakıyor . LPG'de benzine göre %30 daha fazla yandığına göre 10 litre gayet iyi bir oran :eyv

teşekkürler :eyv

megane scenic ile Hollandadan Turkiyeye 3200 km 275 euro ile geldigimi biliyorum.Tr de olmayan 1.9 dci motor vardi

Kötünün İyisi Bir Değer , Orta Dereceli :eyv :eyv

Kardeşim yakıt hesaplama şeklin yanlış , yaptığın hesaplama şekli dizel ve benzinli araçlar için geçerli fakat lpgde depoyu fullemekden ziyade tam tersine bitirerek ölçebilirsin . Her pompanın basıncı ayrı olduğundan farklı derecede yakıt basıyorlar . Bundan ziyade gaz . Mesela bir dolduruyosun 100 km yapıp 10 litre alıyor , tekrar dolduruyosun 8 aldığı oluyor , tekrar dolduruyosun 13 litre alıyor . Bizim araçlar hep benzinliydi bir aracımızı 2009 mayısda aldık benzinli 1.6 4 binde idi 2010 şubatta 27 bine geldi lpg taktırdık , şuan amcaoğluna sattık ama araç 88 bini geçti öyle diyim aşırı yol yaptım .
Lpgyi en iyi ölçme şeklin lpgde stop edene kadar gidersin , stop edince benzinde gider pompaya yanaşır 10 liralık gaz alırsın , gaz bitene kadar dolaşırsın normal gündelik kullan yine . atıyorum 50 km yol gittin , bu işlemi tekrar yap bu sefer diyelim 40 km gittin ki o kadar fark olmaz . İkisinin ortalamasını al 10 liralık gazla 45 km gidiyorsun anlamına gelir bu :) buda ortalama 22 krş felan yapar tabi ortalama örnek bu şekilde ölçmeni tavsiye ederim en net sonuç bu olur :)

biraz zor bir yöntemmiş uğraştırıcı :)

biraz zor bir yöntemmiş uğraştırıcı :)
Yok be kardeşim :) Ama dediğim gibi benzin ve mazot fullenerek , lpg ise depoda bitirilerek ölçüm yapılır :) Hatta denemesi bedava full bitir depoyu tekrar fulle birinde 34 litre birinde 40 birinde 35 litre alır o kadarda fark eder :)

Ama lpgyi bitirerek dene derim yani gaz bitip benzine geçince koy bi 5 10 lira sıfırla kmyi gaz tekrar bitip benzine geçtiğinde hesabın ortaya çıkar sonra normal kullanıma devam et :)

Lpg fiyatları düştüğünde deneyeceğim kardeşim önerin için teşekkür ederim :)

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben o yakıtı 2.0 8v Motorla yakıyorum :) 1.4 16v yakmaması lazım o kadarını....

aslında bizim araçlarımız çok yakmıyor, benzin çok pahalı :eyv gökhan bey iki motor arasındaki farkı fazla bilmiyorum bugün depoyu fulledim 26,7 lt aldı ve toplamda 270 km yol gitti. Emre kardeşimin dediği depoyu sıfırlama olayını deneyeceğim birde o şekilde bakacağım inşallah :)

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri