1.5 Dci mazot marka tecrubeleriniz

maninwar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracima son 3 depodur shell gtl aliyorum ozellikle 2. depodan sonra motor farkdedilir derecede sessizlesti ve daha atik oldu lakin buna karsin menzil azaldi.
Sizler de diger markalardaki performans , gurultu ve menzil tecrubelerinizi paylasabilirsiniz.tabi ki istasyon da onemli bir kriter ama degerlendirmeniz genel olursa iyi olur.

Opet, Petrol Ofisi ve Shell marka mazotları kullandım. İçlerinde atiklik ve performans anlamında en sağlıklısı Shell geldi bana. Petrol Ofisi veya Opet'ten alınan mazot ile daha fazla yol yapılabiliyor fakat gürültü ve performans açısından pek tatminkar değiller.

Shellden vazgecmeyin. Katkisi guzel.

Hocam son bir kaç yıldır opet kullanıyorum. Periyodik bakım yaptırdığım usta mazot filtresini değiştirirken kullandığın yakıt çok temizmiş devam et dedi. Lakin shell den daha önce yakıt almadığım için pek isabetli bir yargıda bulunamam.

Shellin daha sessiz oldugundan eminim ustelik bu kis gunlerinde bile.halbuki baska marka yazin bile daha sesliydi.

Yorum yapmak isteyenler olabilir. Güncel

aracı aldım alalı hep opetten aldım 35 000 deyim. hatta faklı istasyondan bile sadece 1 kere aldım. oda arcı satın aldığımda eve gitmek için di. mazot değiştirmek çok mantıklı değil gibi geliyor bana. dizel araçlar alıştığı mazotu seçer diye biliyorum ben. o yüzden hep aynı yerden alıyorum. bilindik marka olduktan sonra zaten katkı iyileştikçe menzil düşer. tercihi kendimiz yapabiliriz. araç daha seri olsun ama az gitsin diyorsak arkadaşlar tespit etmiş. sell daha seri ama km düşüyor. ne ka ekmek o ka köfte.

Arkadaşlar, mazotu hangi markadan aldığınız değil, hangi istasyondan aldığınız önemlidir. Örneğin, Ankara'da Mehmetçik Vakfı'nın ve Bağlıca'daki Opet istasyonundan aldığım mazot ile 820-840km giderken, M-Oil'den aldığım mazot ile 930km yol yapıyorum. İşte kalite farkı budur... Gerisi hikaye. Su oranı fazla olan yakıt az gider... Bunu deneyerek anlayabilirsiniz.

Tekirdag da bp den aldigim mazottan hic memnun kalmamistim gerek ses gerek cekis bakimindan.

Aracımı teslim aldığımda Totalden doldurmuştum. Ama gönlüm shell den yana. yorumlarınız tavsiyeleriniz için teşekküler. . .

Geri