Merhaba arkadaşlar,
2,5 yıldır 2020 model 1.3 TCe Clio V sahibiyim(Araç 92.000 kmde, 49000 kmden beri bende). Yaklaşık 5-6 aydır başlıkta belirttiğim silkeleme problemi yaşamaktayım. Detay verecek olursam;
İlaveten, aracı aldığımdan beri egzozdan yoğun beyaz duman atıyor, bu bir problem mi ya da gerçekten yoğun mu emin değilim, herhangi bir sıkıntı yaşamadım(silkeleme öncesinde de), sadece trafikteki diğer araçlara göre kıyasladığımda egzozdan çıkan duman daha fazla gibi geliyor.
Benzer problemle daha önce karşılaşan oldu mu? Çözüm için nasıl bir yol izlemek doğru olur? Araştırmalarımdan enjektör olabileceğini düşünüyorum ancak daha önce tecrübe etmiş kişiler varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
Ayrıca, Ankara'da bu problem için önerebileceğiniz servis/usta varsa paylaşabilirseniz çok makbule geçer.
Şimdiden teşekkür ederim.
2,5 yıldır 2020 model 1.3 TCe Clio V sahibiyim(Araç 92.000 kmde, 49000 kmden beri bende). Yaklaşık 5-6 aydır başlıkta belirttiğim silkeleme problemi yaşamaktayım. Detay verecek olursam;
- Silkeleme problemi devir düşükkten yavaş yavaş hızlanmaya başladığımda oluyor. Her hızlanma anında olmamakla birlikte olma sıklığı değişiklik göstermekte.
- Motor soğukken yaptığını görmedim, sabah ilk çalıştırmadan sonra sıkıştırsam da yapmadı, genellikle motor sıcakken ya da ısınmaya başladıktan sonra silkeleme yapıyor.
- Silkeleme anında yakıt tüketimi anlık olarak artış gösteriyor.
- Aracın hızlanmasında bir problem yok, silkeleme yapmasına rağmen hızlanıyor ancak belki psikolojik olarak bilmiyorum bazen aracın eski performansı olmadığını hissediyorum ancak dediğim gibi hissiyat da olabilir.
- Würth marka benzinli araçlar için yakıt sistemi ve enjektör temizleyici koyduğumda 3 4 depo silkeleme yapmıyor, yapsa da çok çok nadir. Ancak 3 4 depodan sonra silkeleme tekrar yapmaya başlıyor/artıyor.
İlaveten, aracı aldığımdan beri egzozdan yoğun beyaz duman atıyor, bu bir problem mi ya da gerçekten yoğun mu emin değilim, herhangi bir sıkıntı yaşamadım(silkeleme öncesinde de), sadece trafikteki diğer araçlara göre kıyasladığımda egzozdan çıkan duman daha fazla gibi geliyor.
Benzer problemle daha önce karşılaşan oldu mu? Çözüm için nasıl bir yol izlemek doğru olur? Araştırmalarımdan enjektör olabileceğini düşünüyorum ancak daha önce tecrübe etmiş kişiler varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
Ayrıca, Ankara'da bu problem için önerebileceğiniz servis/usta varsa paylaşabilirseniz çok makbule geçer.
Şimdiden teşekkür ederim.