1.2 75 bg performans hava filtresi

araç garantiden çıkıyormu bu uygulamada ? yahu bende aracımdan çok soğudum son zamanlarda, garantiden çıkacak diye değişiklikte yapamıyoruz korkarak..

sanmıyorum fakat yinede belli olmaz ben olsam takmaya niyetim varsa takarım servise giderken orjinal filtreyi takarım bu biraz üç kağıt oluyor ama bunuda anladıklarını biliyorum anlaşılıyor yani. en güzeli servise sormanızdan yanayım en azından garanti bir bilginiz olur.

orjinal birşey takıldığında güç kaybı yaşanırmı yine ?

yanlış takarsanız yaşarsınız araca uyumlu değildir yaşarsınız.

Bizim araçlarda kaput içi yer çok kısıtlı olduğu için, açık hava filtreleri için özel dizayn gerekiyor sanırım. Yani hava hortumunu ve açık filtreyi hava filtre kazanının içine vermek zor. Diğer türlü de yer yok soğuk hava alınabilecek. Uygulayan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.
Temizlenebilen kutu için filtre için ise K&N, BMC, JR gibi markalar var 150-200 TL aralığında. Bir de yurtdışında RS' ler için özel dizayn edilmiş filtreler var bunlarda da tedarik sorunu olabilir. Performans için kutu içi filtrelerden pek ümitli değilim. Kullanan varsa açıklık getirebilir konuya.

kutu içi filtrelerde ses çok az alınıyor 2-3 hp güç artışı oluyormuş. Motor soğuk hava aldığı bir hortum olması gerekiyor. o hortumun uçuna takılıyor genellikle hiç kit olarak kullanmadım.

arkadaşlar açık hava filtresi zamanımı kaldı artık ya, 20 sene öncesinin konusu bu.

açık hava filtresinin A markası ile B markası arasında kaliteden çok nereye monte ettiğiniz önemlidir, kral 10 numara 5 yıldız K&N filtre takarsınız gidip saçma sapan yanlış bir yere verirsiniz emmer sıcak hava gücünüz düşer 4-5hp.

gider çin işi filtre alırsınız, veli usta borular kullanırsınız azıcık akkıllı olur filtre'nin büyüklüğü neye göre belirlenir netden öğrenir ona göre uygun filtre seçer adabıyla uygun yerede monte edersiniz kaliteli markanın fiyatının 5/1 e %2-4 arası güç alırsınız.

fazlasını zaten beklemeyin bu ürün güçten çok ses yapması ile ünlüdür, bizim araçlar yüksek kompresyonlu ve yüksek devirli araçlar olmadığından aman aman performans artırmaz ve zaten yarım bastığınızdada neredeyse fark edemezsiniz sadece tam gaz yaptığınızda sesi artıyor.

çıkan sesede tok demek zor genelde kendine has anlatması biraz zor ama bence güzel olan bir ses çıkar tabi aracına göre.

Bence hava filtresi halen kullanılan bir bir olay kullanan da çok var. enazından benim olduğum ilçede ve diğer söylediklerinize katılıyorum ama ucuz malzeme kullanmaktan yana değilim. performans oranı kutu içinde 2 3 arası açık hava filtresinde 4 5 arası değişen değerler var. kullanılan malzemee göre de değişiyor.

Komple filtreyi çıkartın arkadaşlar daha verimli.
Açık hava filtresi dediginiz pek çok ürün zaten düzgün filtreleme yapmiyor

komple filtre grubunu sökerseniz kelebeği falan neyle korumayı düşünüyorsunuz ?

komple filtre grubunu sökerseniz kelebeği falan neyle korumayı düşünüyorsunuz ?

Açık hava filtresinin de korumadigini soyluyorum zaten. Açık hava filtresi takınca ne ile koruyorsunuz. Adı üstünde, açık.
Performans araçları için gelistirilmis tabiri caizse içine kus girmeyecek kadar korusun, motor ömrü çok önemli degil zaten sürekli garaj ekibi bakımı yapiyor denilen araçlarda kullanılıyor. Havanın geçişi kolaylaşsin diye. Tabi hava geçsin diye gözenekler büyüdükçe yabancı maddelerde daha kolay giriyor

Açık hava filtresinin de korumadigini soyluyorum zaten. Açık hava filtresi takınca ne ile koruyorsunuz. Adı üstünde, açık.
Performans araçları için gelistirilmis tabiri caizse içine kus girmeyecek kadar korusun, motor ömrü çok önemli degil zaten sürekli garaj ekibi bakımı yapiyor denilen araçlarda kullanılıyor. Havanın geçişi kolaylaşsin diye. Tabi hava geçsin diye gözenekler büyüdükçe yabancı maddelerde daha kolay giriyor

Açık hava filtresi motor bölümünün dışında olduğu için adı açık hava filtresi ve hava akışı fazla olması avantajı var oda koton malzemeden yapıldığı için hava daha rahat motora giriyor. ve kumaşın üzerinde kir pislik vb maddeler girmemesi için yağlı koruma tabakası da mevcut .

Yarış araçlarında da kullanıldığından performans açısından avantaj olacağı kesin orada problem yok ama fındık kadar turbosuz motorlarda hele 3-4 bin devir civari hiç ise yaramaz. Normal bir filtrenin hava debisi vs basınç düşün grafigine bakarsaniz normal filtrenin de o debilerde çok basınc dusumu yapmadığı gorulebilir

Bence hava filtresi halen kullanılan bir bir olay kullanan da çok var. enazından benim olduğum ilçede ve diğer söylediklerinize katılıyorum ama ucuz malzeme kullanmaktan yana değilim. performans oranı kutu içinde 2 3 arası açık hava filtresinde 4 5 arası değişen değerler var. kullanılan malzemee göre de değişiyor.

sizde diğer arkadaş gibi yanlış anlamışsınız yorumumu, ben artık kullanılmıyor demode oldu demiyorum, üzerine beyin fırtınası yapılacak, 3 sayfa yazılacak bir konu olmadığını söylüyorum.

değer anlamındada açık hava filtresi beygir gücünü yüzdesel anlamda type r gibi sıkıştırma oranı yüksek,egranztrik geometrisi geniş yüksek devirlenen arabalarda yada motor yuvasında yeri kalmayıp sıkış tıkış olan V8 gibi arabalarda ve turbolu arabalarda daha çok artırır buda geneleme yapacak olsanız %3-5tür

1200cc atmosferik,75hp ,5000-5500rpm devirde gücünü üreten arabada %2-3 artırır oda şanslıysanızki buda zar zor 2hp eder :)

bugün bu araca 60kg lık hanımınızı aldınızmı %5-6 etki ediyor özetle o 2hp yi hissedebilecek arkadaşı cidden tebrik ederim varsa ben değil 60kg 80kgluk komşumu şirketine indiriyorum hiçbir farkta hisedemiyorum.

özetle güçten çok sesinden dolayı alınacak bir ürün bence hele heleki şu an konuştuğumuz araç için.

Geri