0.9 TCE Yakıt Tüketimleriniz

kivanckilic

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,

0.9 TCE sahibi arkadaşların şehir içi ortalama yakıt tüketimlerini merak ediyorum, ben de yakın zamanda aldım şu anda 9 larda seyrediyor biraz yüksek geldi bende mi sorun var anlayamadım.

Teşekkürler.

Izmir sehir ici 6.2 civari tabi ilk iki viteste olabildigince sakin olmak gerekli.

Şehirlerarası hız sabitleyici ve klima açıkken 5.1 yaktım. Şehir içi ise trafiksiz güzergahta 5.7, trafikli ve bol yokuşlu güzergahta ise 6.7 yaktım. Benzini sadece Bp Ultimate alıyorum. Lastik basıncı, hava sıcaklığı ve benzinin kalitesi gibi bazı etkenleri unutmamak lazım. Rodajda aracın fazla yaktığını da tespit etmiştim. 4000km ye gelince 0.3 daha düştü. Siz 9 litre yakıyorsanız eğer kullanım şekliniz biraz sert olabilir. En sert kullanımımda bile 8.5 dan yukarısını ben göremedim. Kalkışları yumuşak yapmaya ve yokuş aşağı ayağınızı gazdan çekmeye çalışın. Aracı kullanırken anlık yakıt ekranınızda açık kalsın. Böylece biraz daha dikkat ederek kullanabilirsiniz.

Trafik durumuna arazinin engebesine kadar her şey etkiliyor. İstanbul'da Üsküdar'dan Kadıköy'e 6-10 arası yakıyor. Ne kadar ışığa takıldığınıza ve yolun ne kadar açık olduğuna göre değişiyor.

Şehirlerarası hız sabitleyici ve klima açıkken 5.1 yaktım. Şehir içi ise trafiksiz güzergahta 5.7, trafikli ve bol yokuşlu güzergahta ise 6.7 yaktım. Benzini sadece Bp Ultimate alıyorum. Lastik basıncı, hava sıcaklığı ve benzinin kalitesi gibi bazı etkenleri unutmamak lazım. Rodajda aracın fazla yaktığını da tespit etmiştim. 4000km ye gelince 0.3 daha düştü. Siz 9 litre yakıyorsanız eğer kullanım şekliniz biraz sert olabilir. En sert kullanımımda bile 8.5 dan yukarısını ben göremedim. Kalkışları yumuşak yapmaya ve yokuş aşağı ayağınızı gazdan çekmeye çalışın. Aracı kullanırken anlık yakıt ekranınızda açık kalsın. Böylece biraz daha dikkat ederek kullanabilirsiniz.

Cevap için teşekkür ederim, söylediğiniz hususlara dikkat edeceğim hızlanmaları çok sert yapmama rağmen hızlanma sırasında anlık tüketimde 15 16 gibi değerler görebiliyorum sizce bu normal midir

Evet normal. Bazı zamanlarda anlık tüketimin 20-25 gibi olduğunu görebilirsiniz. Adı üzerinde "anlık". Bu sizi korkutmasın. 2000-2100 devir arasında vitesteyken ayağınızı gazdan çektiğinizde anlık tüketimin sıfır olduğunu da göreceksiniz. Zamanla aracın tepkilerininin ve yakıt sarfiyatının mantığını kafanızda oturtacaksınız zaten. Ben atmosferik araçtan 0.9 tce ye geçiş yaptığımda ilk zamanlar 8 litre civarı yakıyordum. Vites aralıklarına ve gaz tepkilerine alıştıkça kademeli olarak yakıt sarfiyatı düşmeye başladı. Artık hangi vitesin hangi devrinin optimum değerler olduğunu iyice kavradım. İşyeri ile evim arası toplam 11 kilometre ve 9 tane kırmızı ışık var. yani günlük 22 kilometre yapıyorum ve 18 tane ışık geçiyorum. Start Stop fonksiyonunu da kullanıyorum. Şu an ortalamam 6.5 civarında. Biraz daha sert kullandığımda 6.7 nin üzerine çıkmıyorum. Klima %8-10 arası yakıt sarfiyatına yol açabiliyor. Bunu da hesaplamak lazım.

135 km ortalama yokuş , trafik , şehiriçi , biraz agresif kullanmada 7.5 litre benzin harcamadım ortalamam şuan 5.5 arabamın kmsi 2600 de 5 agustosta aldım.

Sehir ici sehirlere gore degisiyor, ortalama hiziniz, klima ve arac yuku yakitta onemli rol oynuyor. Full sehirici bende 8 9 lari rahat goruyorum. Sehirdisi uzun yolda 90 100 km giderken 5 leri gorurseniz sorun yoktur :)

3 yaparsam yapayım sehir ici 9 un altina düşünüyordu km olarak 6000 km yi geçer geçmez aracta ciddi bir sekilde düşüş fark ettim su an 6 civarı yakıyor ama 5000-6000 km den once yakacak

Bende de 0.9 TCE var. Devamlı şehir içi kullanıldığında 6.5 ile 7 lt. arası bir rakam çıkıyor. Şu anda bende karma tüketim 6 lt. civarında. Bir keresinde İstanbul'dan Bursa'ya gittiğimde 4.7 lt. gibi bir ortalama gördüm.
Bu motorla az tüketim yakalamak için olabildiğince tasarruflu kullanmak lazım. Mesela yokuş aşağı giderken vitese atıp arabayı saldığında 0 lt. yakıyor ve ben bunu yapabildiğim her yerde yapmaya çalışıyorum.
Gaza yüklenildiğinde doğal olarak tüketim artacaktır. Bir de yokuş çıkarken ister istemez çok yakıyor.
Ayrıca Eco modunu da pek kullanmıyorum çünkü arabayı bayıltıyor ve hiç gitmiyor.

Geri