0.9 TCE Yakıt Tüketimleriniz

Eskişehir şehir içi 5.9 klimasız tabiki bu değer. Klima açık olduğunda 6.6 lt civarlarında geziyor. Eğer performanslı kullanım yaparsam 7.3 değerleri gördüm en fazla genel anlamda ekonomik bir araç bence. Şehirlerarası tam 5 lt 100-110 km klimalı kullanımda.

Merhaba,
Ben de 2020 clio 0.9 tce mi aldım. Aracın 12 günlük. İlk yolum 550 km civarı. Dolu depo ile varış noktama vardığımda 350 km gidecek gösteriyordu. Dedim 900 km çok iyi ama yakıtın geri kalanını şehir içinde kullandım ve toplam 730 km de yakıt bitti. Devam etsem.uzun yolda 350 daha gideriydi bilemedim. Gösterge ise uzun yol sonunda 5.3 lt gösteriyordu. Değerler nasıl bilemiyorum. Kullandıkça yakıt düşer diyenler var. Bakalım nasıl olacak.

Merhaba,
Ben de 2020 clio 0.9 tce mi aldım. Aracın 12 günlük. İlk yolum 550 km civarı. Dolu depo ile varış noktama vardığımda 350 km gidecek gösteriyordu. Dedim 900 km çok iyi ama yakıtın geri kalanını şehir içinde kullandım ve toplam 730 km de yakıt bitti. Devam etsem.uzun yolda 350 daha gideriydi bilemedim. Gösterge ise uzun yol sonunda 5.3 lt gösteriyordu. Değerler nasıl bilemiyorum. Kullandıkça yakıt düşer diyenler var. Bakalım nasıl olacak.
Uzun yolda devam etsen hedefi tuttururdun, motor biraz daha açılsın yakıt tüketimin düşer, aracın hayırlı olsun...

Merhaba 2020 model clio 4 icon 0.9 tce (araç5000/ test 2300km eco mod açık, lastik hava basıncı ön 33 arka 30). Antalya ortalama 6.6/100km tüketim (%90 ş.içi %10 ş. dışı)

Arada bir gazlamalaeım oluyo ortalamam 6.8

Shel Den petrol ofisine geçtim. Aynı kullanım şartlarında şehir içi 7 litrelere dayandı. Ayrıca lastik hava basıncım 37 sizce fazla mı

Geri