😫MEGANE 3 (OYAK) 1.5 dCi Titreme ve İlk çalıştırma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan azado7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bugun az vaktim olmasina karsin renault ozel servise goturdum arabayi. Clips e bagladilar ve enjeksiyon hatasi ve isitma sistemi hatasi cikti. İki hatada sari renkli usta bunun cok muhim olmadigini ve bi hafta sonra tekrar gelmemi istedi.

Arkadaslar bu sabah malum düne göre 4 derece daha soğuk idi. (-3 derece) Sabah ilk çalıştırma da yine tek marşta almadı. Ve biraz beyaz duman attı. Yanılmıyorsam çiğ yakıt attı o esnada. Dün 2 derece gibi bir sicaklikta tek marşta çalışmisti. Bujilerden olabilir mi veya mazot depom ceyrek deponun altin da ondan olabilir mi bide gaz pedal sensoru sorunu buna teskil eder mi yardimlarinizi bekliyorum hocam. Tesekkurler...

Hocam merhabalar;
Sizin sorununuz aldığınız hataya bakılırsa ve özel serviste kızdırma bujisi değişimi yapılmadan, hatayı silip gönderdilerse, bence kızdırma bujilerinden.

Hocam merhabalar;
Sizin sorununuz aldığınız hataya bakılırsa ve özel serviste kızdırma bujisi değişimi yapılmadan, hatayı silip gönderdilerse, bence kızdırma bujilerinden.

Hocam obur gun tekrardan gittim ve kendi zorumla kizdirma bujilerini tekrardan kontrol ettirdim. Ve iki tanesi calismiyor durumda idi. 4 unu birlikte degistirdim. Yalniz degisim olduktan sonra bilgisayara baglamadilar. Ve bide sabahlari ilk calistirmada 4/5 sn lik beyaz duman atma olayi var. Halbuki shelldem full depo ile wurth katkisi aldim ve yaklasil 200 km yol yaptim. Beyaz duman sorunu niye olsun ki. Sonucta o beyaz duman cig yakit.

Geri