Teşekkürler cevaplar için. Yardımcı oldu
Peki aranızda 1.2 75 bg kullanan varsa cevaplayabilir mi? 1.2 motorun yokuş kalkış performansı nasıl? Yokuş yukarı hız yapmayı düşünmüyorum tabii ki ama araç yüklüyken yokuş çok dik olmadığı sürece kaldırabilir mi?
Birde daha önce sadece dizel araç sürdüğüm için soruyorum: 1.2 motorda aracın ekonomik bir şekilde kullanımı için vites geçişlerini hangi devir aralığında yapmamız gerekir? Teşekkürler.
Ben kendi deneyimimi soyleyim sakarya karasu ilçesi de kuzuluk bayırı var orayı hızımı alınca boşda 2 ile dolu iken keskin virajı olduğu için 1 ile çıktım ama cidden baya yokuş %60 gibi birşey oluyor diğer bayırıda %70 çekmedi diye birşeyi yok kullanmayı bilen cidden yapıyor ben acemiyim yeniyim . Ama %40 %50 bir bayırda rahatlıkla fazla duşuş olmadan çıkıyor hızını almış olman yetiyor. Klima açıkken hız duşmesi daha çok oluyor ornek verirsem klimasız %5-12 iken klima açık %10-18 arası yani tam değil ama sayılar bnm tahmini arası 100 km klimalı isen 75 e duşebilirde ama işi bilirsen duşurmezsin. Bende 1.2 75 kullanıyorum ve birçok kişi var forumda eminim size yardımcı olacaklardır ben biftek koy yolunda kaldım oda taşlı yol bagaj dolu 6 kişiydik mecbur indiler ama hızımı alsaydım kesin çıkardı uğraşmadım. Yol ve yukten dolayı okadar olur zaten bu 75 likler deviri 5500 sanırsam diğer tum modeller 4000 filan devir çevirme bandı yuksek yani. Ben 2500 ile 3500 arası yapıyorum bayırda vites dusurursun duz yolda bu devirde kendin denersen yğne bnm gibi kavrarsın gecenin 2-3-4 de denedm ben hep tam boşken ilçem.