Yokuş kalkış sistem uyarisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icon4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam lpg de kullanım sonrası dönüş bekliyoruz. :)

Araç LPG kullanımında da herhangi bir sorun vermedi.

Araç LPG kullanımında da herhangi bir sorun vermedi.

Hocam merhaba,
sizin subap ayarının ölçüsünü ne yaptılar acaba bilgniz var mı? videodaki 0,10 a 0,25 yapılacak demişti. benim araca sanayide sağolsunlar zorla ikna edip 0,20 ye 0,25 ayarı zor yaptırabildim. 0,25 e 0,25 yapılır bunun standartı bu diyip duruyolar.

Subap ayarının ölçüsü hakkında herhangi bir bilgim yok. Sizin sorun halen devam ediyor mu?

Subap ayarının ölçüsü hakkında herhangi bir bilgim yok. Sizin sorun halen devam ediyor mu?

valla hocam başka bir yerde yeniden subap ayarı yaptırdım. 1 hafta benzinde bin dedi şimdilik bir sıkıntı yok gibi. daha önceki tam yapamamış dedi. egzos manifoldunu sökmek gerekiyormuş bizim araçlarda subap ayarı için erinmiş sökmemiş gibi duruyor dedi. hatta aracı yaptırdım bir gece de sanayi de dışarıda soğukta kaldı ertesi gün usta kendi çalıştırdı, akşam soğukta ben basıp ısıtmadan direk gaza bastım hiç bir arıza yoktu. bakalım haftaya lpg de de binince vermezse inşallah düzeldi galiba.

Arkadaşlar araç LPG de de arıza vermedi. şimdilik sıkıntısız biniyoruz. sıkıntı yaşayan arkadaşlara sağlam bir yerde subaplara baktırmasını tavsiye derim. kazasız belasız günler arkadaşlar.

Arkadaşlar merhaba bende de 2012 1.5 dizel clio var aynı sorun bende de oldu ama servis ışığı yanmaya devam ediyo nasil bi yol izlemem gerekiyor yardımcı olur musunuz ?

Geçenlerde bende de "Fren sistemini kontrol ettirin, Esc kontrol ettirin, Yokuş kalkış kontrol ettirin" gibi hatalar göstererek arıza ışığı yandı. Fren müşürü arızalanmış, değiştirdikten sonra bilgisayardan arıza sildiler. Sonrasında bir de yapılan işlemle ilgili ayrıca bir uygulama ile güncelleme yapmaları gerekiyormuş sanırım, yeni parçayı tanıtmak gibi. Bundan sonra problemim çözüldü.

merhaba hocam aynı hataları bendede verıyordu bizde fren muşurunu deiştirdik hataları sıldık ama tekrar tekrar verıyor uygulama ile günceleme yapılıyormu dedım sistem kendısı tanıyor dedi hangı ustaya nerde yaptırdınız

Arkadaşlar merhaba benim aracımda da yokuş kalkış kontrol ettirin yazısı çıkıyor geri vites lambam çalışıyor dikkatimi çeken bir konu şu park sensörü bu hatadan sonra aktif değil ve araç vites boştayken dahi debriyaja basmadan calışmıyor bu konu ile ilgili bi çözüm yolu nedir destekleriniz için şimdiden teşekkürler

üstad çeşitli nedenleri olabilir, benim önceki clio aracımda uzun yolda airbagleri kontrol ettirin uyarısı çıkıyordu billi bir süre veya km sonrası sönüyordu, arada bir yolculuk esnasında çıkıyordu, sorun araç sürücüsünün altında bir airbag sensörü vardı oksitleme yapmıştı, değiştirildikten sonra sorun ortadan kalktı, sizde ki sorun araçta ısı ve yorgunluk sensörü var mı var ise fren sistemi uzun yolculuklarda ısınıp sistemin normal çalışmasını geçici olarak engelleyebilir, geçiçi sensör hatası olabilir, akü veya elektrik sorunu olabilir, fren sistemi hidrolik seviyesinin yeterli olmaması bu hatayı almanıza da sebebiyet vermiş olabilir, geçici bir sorun ama tekrarlanması durumunda detaylı bir kontrol yaptırma iyi bir fikir olabilir, herhangibir potansiyel sorununm erken teşhis edilmesi daha büyük sorunlara yol açmadan çözülmesini sağlar:)

Geri