Yokuş kalkış çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icon4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

icon4

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba
Aracım 2012 model icon
Bugün yokuş kalkış desteğinin çalışmadığını fark ettim , ekranda herhangi bir arizada yok neden olabilir bilgisi olan varmi

Gerekli eğim sağlanmaz ise çalışmaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Renault'un çok saçma ve hatalı bir yokuş kalkış desteği problemi var, aynı sorun Megane 4 Sedan aracımda da var. Servis hata olduğunu kabul etti. Müsait bir zamanda aracı bırakacağım.

Araç boşta ve gerekli eğim yok ise çalışmıyor.İlla viteste ve gerekli eğimde olması gerekiyor.
Eğer araç viteste iken çalışmıyorsa mutlaka bir sorun vardır.

Araç boşta ve gerekli eğim yok ise çalışmıyor.İlla viteste ve gerekli eğimde olması gerekiyor.
Eğer araç viteste iken çalışmıyorsa mutlaka bir sorun vardır.
viteste olmadan neden devreye girsin ki zaten, o başka problemler çıkarır.

Benimkinde aldığımdan beri direk çalışmıyor frene bas çek yapıp kendim devreye sokuyorum. Aslında sürekli çalışmaması bence iyi ihtiyacı olmayan birisi için sistem her seferinde devreye girmesin diye özellikle yaptıklarını düşünüyorum ben.

yokuş kalkışın çalışma prensibi bu zaten araç viteste olacak ve frene basacaksın. yoksa nasıl çalışsın yada neden çalışsın belki aracı geriye bırakma ihtiyacın var. illa yokuş kalkışın bırakmasını mı bekleyeceğiz.

yokuş kalkışın çalışma prensibi bu zaten araç viteste olacak ve frene basacaksın. yoksa nasıl çalışsın yada neden çalışsın belki aracı geriye bırakma ihtiyacın var. illa yokuş kalkışın bırakmasını mı bekleyeceğiz.

Aynen öyle... yani araç nasıl başka türlü çalışacağını algılayacak ki? Sanırım çoğu kişi araç yokuşa geldiğinde kendisi komutsuz algılıyor sanıyor...

Aracın beyni viteslerden birini görmüyorsa yokuş kalkış desteği çalışmıyor, geçen ay başıma geldi, geri vites sigortası atmış ve araç o vitesi görmediğinden sistem pasif duruma geçmiş, önce uyarı vermiyordu bir kaç gün sonra ikazlar yanmaya başladı...

Geri