YINE TAMİRCİDEN ÇIKAMIYORUM 1- 5 vıtese gecerken 5000 devırı goruyo 2-jantlar ısınıy

Hocam şanzıman Ustası Manuelde 4 ileri otomatikte 5 ilerisi var dedi ayrıca vites geçişlerini sayınca 5 i bulabilirsiniz

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yusuf bey dediğinizi denedim yokuş aşağı D de iken N ye aldım hızda bi düşüş olmadı

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ARAÇ TARTIŞMASIZ 4 VİTES . jant ısınması fren hortumu şişmiş olabilir . kaliperler hidrolik duzenli değişmediyse pas yapıp sıkışmış olabilir . tamir takımının değişmesi gerekebilir .

II.kasa scenic otomatik yani triptronik vites otomatikte sayınca evet 5 ( bunu aracın gaz vermeye başlayınca devir saatinden ve motor sesinden anlaşılır.) manuel mod da ise 4 vites. ( zaten dijital ekranda da 1-2-3-4 diye yazar zaten ) Ama aracın jant ısınmasını sağlayan nedir. Acaba araca fren yapınca şişip uzun süre sonramı bırakıyor. Yada otomatik park fren tam bırakamıyor mu ? Ama arkadaşın dediği de çok mantıklı. fren merkezinde ,borularında vs sorun varsa . Araç muhtemelen computest te veya frencilerde araç hızlanma ve fren mesafe ölçümlerinde sorun bulunur gibi. Dediğim gibi scenicte ilk defa böyle arıza duyuyorum. Bir defa broadway da başıma geldi. balatalarda ötme vardı. usta zımparalayıp ayarladı. yola çıktım . aynen bu arızaya benzer. araç zor hızlanıyor . düz hafif rampa aşağı aracı boşa aldım. bir baktım araç hemen hız kaybetti. hemen geri dönüp ustaya gittim. jant ısınmıştı. tekrar ayar yaptırdım. bu kez akıllandım. ustadan ayrılır ayrılmaz araç belli bir hızda iken aracı boşa aldım. hızlanmasına baktım. araç düzelmişti. Ama scenic 4 tekerlekte disk fren kullanıyor. İlğinç ve can sıkıcı bir arıza. En kısa sürede İnşallah bu arızadan kurtulursunuz. Geçmiş olsun.

Arkadaslar scenic 2 otomatik sanziman 4,5 (buçuk) vitestir. 2 ila 3. vites arasinda bir yarim vites vardir.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri