Hali hazırda Clio 4'ü olup Clio 5 Türkiye'ye geldiğinde aracını yükseltmek isteyenler çok olmayacaktır.
Son 8 senede Clio 4 tasarım,atiklik ve özellikle yakıt cimriliği konusunda otomobil sektöründe önemli bir yer tutmuştur.
Yukarıda saydığım artılarından daha fazla eksileri de vardır. Fakat Türkiye'de yaşıyorsanız bu özelliklerin bir araçta var olması tatminkarlık anlamında yeterlidir.
Clio 4 sahibiyim. 2019 sonlarında Clio 5 aktif satışa çıktığında en üst paket manuel-dizel min.120.000TL,otomatik-dizel olan modeli ise 130.000TL bandında olacaktır.
Bu fiyatlara çok daha konforlu,sağlam,daha üst segment aracı tercih ederim.
Clio'nun iç tasarımı uçak kokpitine değil,uzay mekiğine benzese de Clio,Clio'dur.
2.el piyasasında Clio 4 alacaklar mutlaka alsın ama sıfırdan uzak dursunlar.
Dediğiniz gibi ülkemizde orta kalitede yakıt tüketimi bu seviyelerde en iyi seçenek renault.
Bende aynı mantıkla megane 4 sedan dizel otomatik aldım. Araç 2017 model 20binde otomatik ve 97bin TL ödedim.
Ben araç bakarken 2014 model octavia bile 100bin km üzerinde 100bin TL üzerinde idi.
Clio 5 belki değiniz fiyatlarda olacaktır ama o fiyatlara daha üst segment nereden bulacaksınız?
Polo 1.6 dizel otomatik full isteseniz şuan 146bin TL.
Fiestada 130bin TL bandında.
İbiza ve fabia 'da dizel yok.
Öyle çokta fazla seçenek yok açıkçası.