Tekrar maşallah.İlk 20 günü memnuniyetle geçirdik çok şükür. 750km kullanımda mümkün olduğu kadar rodaj kurallarına uymaya çalıştık 2500-3000 deviri geçmedik.
Bu süre zarfında yeni megane her yönüyle bizi çok memnun etti. 750km nin neredeyse yarısı Ankara şehir içi yoğun trafik dahil şuan 5.5lt ortalamalarda geziyor.
Bir ara otoyolda 100km/h sabitledim 2.9lt - 3.1lt arası tüketim değeri gösterdi.
Tek düşündüren aracın yanında yıkarken yada kapılar açık dururken göstergelerin sürekli aktif olması. Uzun süreli bekleyişlerde kapatmaması.
Yani kapılar açık 2 saat bir ağacın altında oturalım deseniz akü biter bence. Ana elektriğin bir tuş ile komple kesilebilmesi gerekirdi. Bunu servisede sordum yok dediler.
Talismanda bir süre sonra (Kapılar açıkken sanırım 20 dk. zaman tutmadım.) ayna altı aydınlatmalar 30 sn -1 dk arası bir zamanda, diğer tum aydınlatmalar bagaj aydınlatması da dahil olmak üzere gösterge paneli ile birlikte komple kapanıyor.Tekrar kapıyı açıp kapatırsanız ya da start tuşuna basarsanız tekrar hepsi yanıyor.
Yeterince bekleyip denemek lazım.Farklı olmaz diye düşünüyorum.
Yoksa da en kötü yazılımsal bir düzeltme ile servis bu yapılabilir belki de.