Yeni GrandScenic Tecrübeler

Senic olacaksa bence de R9N kodlu motor olmalı 130 beklenmeli diyebilirim. Hayırlı olsun, aracınız çok şık gözüküyor tam bir aile aracıdır.
 
şu şerit takip sistemine sakın güvenmeyin türkiyede :D,yolda değşiklik yapıp eski şeritler silinmiyor o başınıza dert açabilir ...:D
 
şu şerit takip sistemine sakın güvenmeyin türkiyede :D,yolda değşiklik yapıp eski şeritler silinmiyor o başınıza dert açabilir ...:D

Aslında sistem şerit takibi yapmıyor, şeritten çıkma uyarısı veriyor. aracı şeride sokma gibi bir özelliği olmadığından eski şeritler pek problem olmayacaktır:) gözlemlerime göre sistem, boyasının içine cam tozu karıştırılmamış olan, parlak olmayan çizgileri pek seçemiyor. daha çok otoban kullanımı için uygun bir özellik.
 
Yeni GrandScenic'lerde sesli arama özelliğini kaldırmışlar. :berbat dün kullanırken farkettim. Bir çok teknolojik özellik ekleyip, daha önceden kullanılan bir donanımı kaldırma olayını anlayamıyorum. 2010 modellerde kendiğinden kararan iç dikiz aynası da vardı, onuda 2011 den itibaren kaldırmışlardı, ve halen de yok.
 
cep telindeki noyu, araç tel rehberine eklediğin halde mi olmadı abi?
 
evet ne yazık ki olmuyor. Cep tel rehberi araç hafızasına aktarıldı. isimleri görebiliyoruz. ancak önceden ses tanımlaması yaparak arama yapabiliyorduk şimdi o özellik bulunmuyor. isimleri önceden direksiyonun sağ alt tarafındaki kumanda dan yapabiliyorken şimdi yeni gelen müzik sisteminin üzerinden yapabiliyoruz.
 
Yeni Grand Scenic i kullanmaya başlayalı 20 gün oldu. Öncelikle çok geniş ferah bir araç. Aracın sürüşünü ve vites geçişlerini oldukça beğendim ancak yüksek bir araç olduğundan virajlı yollarda kullanmak çok keyifli değil. Ev ve iş arası yaklaşık 4 km mesafe var ve yolun neredeyse tamamı dik bir yokuş bu nedenle tüketim yol bilgisayarında 7.9 - 8 litre olarak görünüyor ve bence biraz yüksek. Bundan daha fazla olacağını sanmıyorum düzgün bir parkurda muhtemelen bariz şekilde düşecektir. EDC şanzımanın geçişleri sarsıntısız ama bazen hangi vitese geçeceği konusunda kararsız kalıyor ve bir duraklama oluyor. silecekler iz bıraktığı için bugün garantiden değişimini yaptılar servise gittiğimde Scenic lerin gaz pedalları ile ilgili bir iyileştirme olacağını parça geldiğinde servise çağıracaklarını söylediler. Sebebi ile ilgili henüz bilgi sahibi değillerdi.
 
Scenic için bekleyelim biz biraz daha 1.6 motorlar çıkana kadar...:)
 
bence yazılımla çok iyi sonuçlar alırız sceniclerden. ben iyi sonuçlar çıkarabileceğime inanıyorum. sonuçta motor aynı 1.5dci her türlü adam ederim :)
 
Geri
Üst