Yaz kış lastik çilesi artık tarihe mi karışıyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan khakans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

khakans

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 May 2015
Mesajlar
367
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar. Dün akşam TV de reklamlarda gördüm. Michelin bir süredir üzerinde çalıştığı ve bu ay piyasaya sürmeyi planladığı CrossClimate lastiklerini satışa başlamış. Artık eskisi gibi kış geldi kışlık, yaz geldi yazlık lastik tak derdini bitirdiklerini iddia ediyorlar. (tabi bir de saklama derdi) Eğer Renault EDC :bravogibi vaatleri gerçekten tutarsa bu yaz\kış lastik derdi de artık tarih oluyor.

Bugün Göztepe'de bir bayiye uğradım ve 205.60.16 fiyatını sordum. Tanesi 300 TL. Karta da 9 taksit imkanı. Fiyatı hiç de korktuğum gibi değil. Mevsimlik lastiklerle aynı hatta bazı modellerden daha bile ucuz. Ayrıca her lastik iki lastik yerine geçiyor (yaz\kış) bunu da düşününce yarı fiyat gibi oluyor. Bana iyi bir tecih olarak göründü.

290x400_desktop_CrossClim.png


http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/michelin-crossclimate
 
Şimdi biraz araştırma yaptım da, benim araca göre daha üretilmemiş. Alpin olarak öneride bulunuyor bana. Demek ki benim daha beklememe gerekiyor.
 
Bence de gayet iyi inş. uğultu yapmıyordur zaten lastiklerimi değiştirme zamanım gelmişti.
 
Akıllıca bir üretim olmuş, bizim yasalar buna ne der acaba...
 
güzel bir proje ve gerçekten diğer firmalarda bu kıyaslamaya dahil olurlarsa piyasa uçar ve herkes bu lastiklere yönelir. başta ben :) üşengeç biri olarak.
 
Hadi biz özel kullanıcılar neyse de, asıl buna en çok sevinen ticari araç sahipleri olacak sanırım. Bizlere yasal olarak (şimdilik) bir zorunluluk yok ama taksiler vb. kışlık/yazlık lastik kullanmak zorunda malum. Firma reklamını bu şekilde yapıyorsa zannediyorum yasaları da dikkate almıştır ve bunu takip eden hangi devlet organıysa onay almıştır diye düşünüyorum. Yoksa böyle ciddi bir firmanın böylesine iddialı bir reklamı yapması yasalara aykırı olurdu.
Benim lastiklerin daha bir 10bin km kadar gideri var. Önümüzdeki sene filan değişim zamanı benim de muhtemel tercihim olacak bu lastikler. Hem o zamana kadar lastikler de kendini kanıtlamış olur diye düşünüyorum. Bakalım dedikleri gibi mi? Daha çok yeni çünkü.
 
Güzel ürün yeni lastik alacaklar içinde denemek için fırsat. Benim hem yazlık hemde kışlık lastikler yeni olduğu için eskiyene kadar kullanacağım mecburen.
 
175/65 R14 muadili crossclimate yok galiba.

185/60 -65 r15 ler var en YAKIN.

Anlaşılan energy save ile devam edeceğiz. 185/60 r15 symbol 1.5 dci ye uymaz sanırım ?

Bu konuda bilgisi olan var mı ?
 
Benim tanıtımlarını çok beğendim bir eleman var bu lastikleri de yerinde denedi. işte videosu :eyv
https://www.youtube.com/watch?v=seq765aXTAw
 
Geri
Üst