Yakıt tüketimim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Uğur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mete kardeşim biliyorsun Nissan'da bu motoru kullanıyor. Adam alalı 3 yıl olmuş daha tık yok ve devirdiği km 200,000'i geçmiş. Sıkma canını söylentilerle. Benim şirketimde 500,000'e çıkan araçlar var. Sadece yıllık bakımları yapılır ve hep yollardadır. Bu güne kadar hiçte yolda bırakmamıştır.

sağolasın hakkı abim :D arabamdan çok memnunum bi de boş yere ötvnin şaha kalktığı zamanlarda değiştirme masrafına girmek istemiyorum. belki zamanla kendi çapımda arabaya bişiler yaparım mesela geçen hafta orjinal ekranı alacaktım anteni filan aldım ama kayınço üniversiteyi kazanıp bilgisayar almak da bize düşünce yattı plan :)

Maşallah , bende 800 km lik bir yol yaptım . 1.6 16V ile 18 kuruş değerini tutturdum. Zaman zaman 170 ortalama 115 gibi gittim .

Yalnız yol bilgisayarında ki çok sık değişen değerler nedeni ile 6.0 ın altına düşüremedim . Yol bilgisayarıma yeniden yazılım attırmam gerekli olduğunu söylediler .
Bizde de klima açıktı . Samsun - Ankara arası.

tüp gerçekten hepsini döver :D

abimde de yurtdışı için yapılmış tüplü 1.6 clio3 faz1 grandtourer var benden çok daha sert ve hızlı kullanır ama benden nerdeyse az yakıyo

o dizel arabaların kmlerini yok edenler daş kesilsin mahvettiler dizel piyasasını zaten :(

motorda bi sıkıntı filan hiç oldu mu abi malum benim captur 60bini devirdi ve 2 yıllık kalkınma planıma araba değiştirme konusunu almamak istiyom 100bini uçmuş gibi gelen 140binde dizel sıkıntı çıkartmadıysa devam edeyim ben de :D

3 yılın sonunda 180bin olur bu hızla gidersem :D

Ne motorda ne de başka bir yerde en ufak bir sıkıntı yok.Yılbaşından bu yana 6 kere Mersin - Bursa arası , defalarcada başka yerlere gidip geldim hiç üzmedi beni.Ancak bakımlara çok dikkat ederim yağını filtrelerini en geç 6 binde değiştiririm,motorun çalışma sesini dinlerim sürekli,yanıma oturanlar olsun ustam olsun sürekli söyler araç yeni gibi diye..Bakımları zamanında yapılırsa hiç bir şey olmaz rahat rahat bin , nice 60 binlere :)

Maşallahı var, çok iyi değerler yakalamışsın kardeşim, belli ki sende benim gibi sağ ayak kuralını uyguluyorsun...:eyv

Maşallahı var, çok iyi değerler yakalamışsın kardeşim, belli ki sende benim gibi sağ ayak kuralını uyguluyorsun...:eyv

Teşekkür ederim abi , normalde o kuralı pek uygulamam ama bu sefer dikkat ettim , bir dahakine sabrım müsaade ederse 4 litrenin altına düşüreceğim inşallah :)

hemde klima açıkken ha :masallah

Arkadaşlar Bilecik-Kütahya-Eskişehir-Bilecik güzergahında çok sakin kullanımla elde ettiğim yakıt verileri bunlar.çok az ş.içi var.Aracım yol bilgisayarının değerinin %20 fazlasına denk gelen lpg tüketimi oluyor.Bu da yaklaşık 6,5 lt lpg tüketimine denk geliyor.LPG'yi 2.45ten aldım.
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Son düzenleme:
uzun yol verilerinde dizel 100-110 km hızla fazla gazla oynamazsan 4,3 değeri yakaladım ama hakkını vererek kullandğımda 5,2 ortama yakıyor
100 kilometrede 1 litrenin hesabı olmaz=4.34 lafı olmaz yeri geldiğinde ;)

Geri