Yakıt Tavsiyesi

Arkadaşlar merhaba,

Erzurum'da yaşamaya başladım, fakat buradaki istasyonların yakıtları hiç belli olmuyor. 1.5 dci kullanıyorum ama dpf tıkanmış temizliğini yaptırdım usta bana yakıt aldığın istasyonu değiştir dedi. Ben de oldum olası Shell Nitro kullanırım. Ama usta yakıtın çok kötü deyince şaşırdım.
Erzurum'da olan varsa bilir -30, -40'lara gelmeye başladı sıcaklıklar, ve bu sıcaklıklarda hem kaliteli hem de donma noktası düşük dizel yakıt satan bir istasyon arıyorum, bilindik bir Shell'den alıyordum burada ama su bile çıktı yakıtta, bilgisayara bağlayınca gözüktü.
Firmaların kendi işlettikleri istasyonlarda yakıt kaliteli oluyormuş ama Erzurum'da bunu bulma şansım yok çünkü daha yeniyim burada.
PO iyi, OPET iyi diyenler var karar veremedim.
Önerilerinizi bekliyorum.

Hocam Muş Merkez'de ikamet ediyorum. 1.5 dCi kullanıcısıyım. Shell'in yakıtı o kadar berbat ki hava sıfır dereceye yaklaşınca aracın ilk marşı aptallaşmaya başladığından mazottan kıllanmıştım. Opet'e döndüm ve aracın ilk marşı düzeldi. Ayrıca Shell'den yakıt alan bütün arkadaşlarımın yakıtları dondu. Benim aracım ise tek marşta alıyordu. Şeytan kulağına kurşun.

Ayrıca Shell'in menzili Opet'e göre baya kısa. Opet daha uzun süre gidiyor.

shell'mi , opet'mi , petrol ofisi'mi , bp'mi hangisinin benzini daha iyi sizce scooter

Konuyla alakalı olarak şunu söylemekte fayda olduğunu düşünüyorum. Yakıtı her nereden alırsak alalım depoda ne şekilde muhafaza edildiğini bilmek gibi bir şansımız yok. Araca su bulaşmaması adına da basit tedbirler alınabilir. Sonuçta ısın ucu cebimize dokunuyor bir şekilde. Bilinen bir çok markada mevcut olan yakıta karışan suyu yakmak icin kullanılan kimyasallar mevcut. Markaya göre 200~350 ml arası değişiyor ve yakıtın içerisinde ( depoda ) biriken suyun yakıt ile beraber yakılmasını sağlıyor. En azından 4 depoda bir bu işlemi yaparak hem sistemde hem de depoda kalan suyun yakımı sağlanabilir. Markaya göre yine 40~60 lira bandında bu ürünlerin fiyatları.

Ben her 4 depoda bir bununla mi uğraşacağım diyebilirsiniz haklı olarak ama aracı riske atmaktansa kullanmak daha cazip kanımca. Burada karar merci kullanıcı olacaktır tabi kişisel fikrimdir.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir depo mazot ıcıne 1 lıtre kadar benzın koyarsanız donmayı engelleyebılırsınız

Hocam Muş Merkez'de ikamet ediyorum. 1.5 dCi kullanıcısıyım. Shell'in yakıtı o kadar berbat ki hava sıfır dereceye yaklaşınca aracın ilk marşı aptallaşmaya başladığından mazottan kıllanmıştım. Opet'e döndüm ve aracın ilk marşı düzeldi. Ayrıca Shell'den yakıt alan bütün arkadaşlarımın yakıtları dondu. Benim aracım ise tek marşta alıyordu. Şeytan kulağına kurşun.

Ayrıca Shell'in menzili Opet'e göre baya kısa. Opet daha uzun süre gidiyor.

Opet'ten de deneyeceğim. Teşekkürler.

Bu dediğiniz ürün nedir, markası vs?
Konuyla alakalı olarak şunu söylemekte fayda olduğunu düşünüyorum. Yakıtı her nereden alırsak alalım depoda ne şekilde muhafaza edildiğini bilmek gibi bir şansımız yok. Araca su bulaşmaması adına da basit tedbirler alınabilir. Sonuçta ısın ucu cebimize dokunuyor bir şekilde. Bilinen bir çok markada mevcut olan yakıta karışan suyu yakmak icin kullanılan kimyasallar mevcut. Markaya göre 200~350 ml arası değişiyor ve yakıtın içerisinde ( depoda ) biriken suyun yakıt ile beraber yakılmasını sağlıyor. En azından 4 depoda bir bu işlemi yaparak hem sistemde hem de depoda kalan suyun yakımı sağlanabilir. Markaya göre yine 40~60 lira bandında bu ürünlerin fiyatları.

Ben her 4 depoda bir bununla mi uğraşacağım diyebilirsiniz haklı olarak ama aracı riske atmaktansa kullanmak daha cazip kanımca. Burada karar merci kullanıcı olacaktır tabi kişisel fikrimdir.

Benim aracım 1.2 uzun zamandır lukoilden aldım benzini %2-3-4 indirim oluyo diye gecenlerde benzin bitmek üzere olduğu için shell den almak zorunda kaldım. 2 gün sonra fark ettimki ilk kalkışlarda araç soğukken cok titreme oluyordu bu titreme kesildi yani shell iyi geldi araca opet ve po kullanan arkadaslarımda var onlarda memnunlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Opetten şaşma derim.Ben 1.5 dCi fluence'e bir iki kere denk gelmedi diye tp aldım sanki araba bağlanmış gibi oluyor.Opet yakıt konusunda bir numara araba bambaşka oluyor.Hem bi de onların depoları tankları filan takip sistemli oynama yapamazlar.

Bu dediğiniz ürün nedir, markası vs?

Ürünü bulmakta zorlanabilirsiniz. İstanbul Anadolu yakasında distribütörü var. Piyasada pek bulunmaz. KENT ENGINE FLUSH

Arkadaşlar merhaba.
Tüm etmenleri bir araya getirip Clio 4 için tecrübeli,deneyim sahibi arkadaşlar hangi marka hangi oktan benzini onerirsiniz ?
Ve nelere dikkat etmeliyiz yakıt alırken nelere bakmalıyız ?

Geri