Arkadaşlar merhaba,
Erzurum'da yaşamaya başladım, fakat buradaki istasyonların yakıtları hiç belli olmuyor. 1.5 dci kullanıyorum ama dpf tıkanmış temizliğini yaptırdım usta bana yakıt aldığın istasyonu değiştir dedi. Ben de oldum olası Shell Nitro kullanırım. Ama usta yakıtın çok kötü deyince şaşırdım.
Erzurum'da olan varsa bilir -30, -40'lara gelmeye başladı sıcaklıklar, ve bu sıcaklıklarda hem kaliteli hem de donma noktası düşük dizel yakıt satan bir istasyon arıyorum, bilindik bir Shell'den alıyordum burada ama su bile çıktı yakıtta, bilgisayara bağlayınca gözüktü.
Firmaların kendi işlettikleri istasyonlarda yakıt kaliteli oluyormuş ama Erzurum'da bunu bulma şansım yok çünkü daha yeniyim burada.
PO iyi, OPET iyi diyenler var karar veremedim.
Önerilerinizi bekliyorum.
Hocam Muş Merkez'de ikamet ediyorum. 1.5 dCi kullanıcısıyım. Shell'in yakıtı o kadar berbat ki hava sıfır dereceye yaklaşınca aracın ilk marşı aptallaşmaya başladığından mazottan kıllanmıştım. Opet'e döndüm ve aracın ilk marşı düzeldi. Ayrıca Shell'den yakıt alan bütün arkadaşlarımın yakıtları dondu. Benim aracım ise tek marşta alıyordu. Şeytan kulağına kurşun.
Ayrıca Shell'in menzili Opet'e göre baya kısa. Opet daha uzun süre gidiyor.