Yakıt Sıkıntısı ORTALAMA 11,5

aracınızı kısa mesafede kullanıyorsanız bu değerleri gösterebilir ?
ben kısa mesafe kullanıyorum motor bile ısınmıyo gidene kadar:o 9-10-11 lt arası değişiyo ortalama ama 100 tl lik benzinle bu şekilde en az 250 km yol yapıyorum bazende 300 km yi buluyo
uzun mesafede 6-7 lt ye düsüyo sehir içi şehirdısında ise 4,2 lt ye kadar düşürdüm sakin kullanımda bir depo ile 920 km gidebildim. 1.2 motor için bence normal bunlar sonucta kasa ağar geliyo motora biraz gaza basılırsa maalesef cok yakıyor..

Aracınızı 3 ve 4. vıteslerde kullandıgınz zaman uzun surelı yakıt tuketımı ortalama 8 ile 12 lt gosterır ıstedıgınız yakıt tuketımıne gelmek ve aracınızın daha az yakmasını ıstıyorsanız ki kıtapcıgında yazan 100 km de ortalama 6.7 lt yakar ıbaresı 5. vıtes 80 ıla 130 km hız arası kullanmlar ıcın gecerlıdır bence aracınzda sıkıntı yok sız yuksek devrde kullanıyorsunz sanırsam

sonuc olarak aracınızın net yakıtını bılmek ıstıyorsanız ful depo benzınle 1000 yada 1100 km de ısık yanması lazım eger bu sekılde hesaplarsanız en dogru yakıt tuketımını hesaplarsınz

Depoyu fulledigimde zaten gidilebilcek mesafe 500 km yi hic bi zaman gecmiyor. Zaten kendi yaptigim hesaplar dogrultusunda da 55 kurus yakiyor. Bu arada arac benzinli gerci 1.2 dizel yok ama tekrar ediyim istedim

şehir içi kullanım ortalama değeri artırır değer yüksek iken yakıt aldığınızda da gidilebilecek mesafe o değer üzerinden hesaplandığı için az çıkar. aracı uzun yola çıkıp 100 km. hıza sabitlediğinizde o mesafe ortalama düştükçe uzayacaktır.

Mümkünse vitesi 3 bin devri geçmeden atmaya çalışın yokuş haricinde. Biliyorum araç pek toparlayamıyor ama devir artınca direkt yakmaya başlıyor.
Fakat bir örnek vermek istiyorum. Depoyu fulleyip direkt eve gelmiştim, km vs sıfırlamıştım. 7,5 km lik yoldu, ana arterdi ve aracı mümkün mertebe en yüksek devirlerde zorlayarak, motoru bağırtarak geldim o 7,5 km yi. Kesiciye falan girdi ve benzinlikte sıfırladığım ortalamaya bakınca 7,9 litre göstermişti.

Depoyu fulledigimde zaten gidilebilcek mesafe 500 km yi hic bi zaman gecmiyor. Zaten kendi yaptigim hesaplar dogrultusunda da 55 kurus yakiyor. Bu arada arac benzinli gerci 1.2 dizel yok ama tekrar ediyim istedim
ful depo ıle 500 km yol cok fazla hocam benm eskı aracım 2004 clıo 1.4 autontık ti o bıle ful depo ıle 600 700 km yok yapıyordu suankı aracım 1.2 joy ful depo 1100 km deısık yanıyorkı daha aracım 8 bın kmde rodaj suresı daha bıtmedı

Merhaba bende de 1.2 benzinli var. Hocam hiç kafanı karıştırma. Benzin aldığında ibrenin yerini aklında tut. Benzini alınca sıfırla sayaçları. 100tl lik benzin al. İbre aynı yere gelfiğinde 300 km yapmışsan aracında sorun yok :) şöyle birşeyde var. Çok agresif kullanırsan tabi bu düşer. Ama dikkatli sürersende 320 km lere çıkarsın.

Bilenler bilir yaklaşık 3 4 ay önce bende aynı durum için konu acmistim arkadaşlar rodaj dediler 10 bini geçsin düşer dediler suan için benim aracım 8 bin km de ve ben şehir içinde ortalama 9.7 yakıyorum uzun yolda bu 7.0 oluyor ama altına düşmüyor . 1.2 75 beygir araç neden bu kadar çok yakıyor anlamış değilim vites geçişleri de 2500 devir de yapıyorum .

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben ne yaptiysam bi turlu dusuremedim. O yuzden artik hic kasmiyorum arabadan baya sogudum. Yazik gunah ya millet ne arabalara biniyo 50 kurus bizimkide 50 kurus yakiyo bari gitse gam yemicem

Geri