Yakıt Sıkıntısı ORTALAMA 11,5

Y_nokta_T

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar benim araç clio 4 icon 1,2 75bg 2015
aracı sıfır almıştım kasımda.
ilk 5bin km de yakıt ortalaması 10 litrenin altına düşmedi rodaj denildi
10bin km den sonra 11 litrenin altında düşmedi ki buna şehir dışı da dahil
şu an 16 bin km de ve ortalama yakıt 11.5 lerde. aracı çok yüksek devirlerde kullanmıyorum. genelde trafiğin yoğun olmadıgı vakitler kullanıyorum. sizde bi sıkıntı varmıdır ? birde hala servis ışığı yanmadı

10-11 litre kullanımlar çok yüksek. Ortalama hızınız çok düşük bile olsa bu kadar yüksek yakıt tüketimi olmaz. Araçta problem olabilir, servise göstermekte fayda var.

araç bu kadar gerçekten yakıyorsa bir problem olabilir. yol bilgisayarımı yanlış gösteriyor yoksa gerçekten çok mu yakıyor onu bir ölçüp o şekilde ilerlemek lazım problemi bulma açısından. birde arıza ışığı neden yansın yanarsa problem zaten, bakım zamanı mı geçti geçti ise o da problem hem yanmaması hem zamanının geçmesi

Bir servise gösternenizde fayda var. Aynı motora sahibim sakin kullanırım, fazl trafiğe girmem 6 civarı ortalamam var. Kaç bin devirde vites değiştiriyorsunuz?

Su ana kadar hic servis isigi yanmadi zaten. Ortalama 3-4 bin devir arasi vites degistiriyorum. Ortalama hiz su an 20 kusurlerde. Bende ilk zamanlar bilgisayar yanlis hesapliyodur diye dusundum sonra kendim hesapladim ve su an km de 55 krs yakiyor.

kuruş hesabı daha aydınlatıcı oldu. şehir içi hareketli kullanımda bence normal 55 kuruş, çok sakin bir şehir içi kullanım 40- 45 kuruştan aşağı düşmez ki uzun yolda da 30 -35 kuruş yaksın bunlar normal değerler.bende dizel var ortalama 20 - 21 kuruş mazot da pahalanmaz sa benzinli kullananlar yazsın onlar daha iyi bilir bence böyle

Su ana kadar hic servis isigi yanmadi zaten. Ortalama 3-4 bin devir arasi vites degistiriyorum. Ortalama hiz su an 20 kusurlerde. Bende ilk zamanlar bilgisayar yanlis hesapliyodur diye dusundum sonra kendim hesapladim ve su an km de 55 krs yakiyor.
3 _4 bin arasimi devirdemi vites degisimi yapıyorsunuz yoksa ben mi yanlis anladim[emoji50]

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yani evet cogu zaman 4 bin devire gelmiyor. 2500 3000 devir arasinda vites artiriyorm

Aynı sorun bende de vardı. Ben enjektör, buji ikilisi yada turbodan şüphelendim. Ortalamam 12lt/100 e kadar çıkmıştı. İntercool den gelen hortum gevşemiş sıktım onu şuan 7.6 ya düştü. Hesaplamalarımda 34 kuruş gösteriyor km / yakıt. Nefes borusu yani turbonda sıkıntı olabilir. Yada 3 silindir kullanıyorsun. Ama 1.2 diyosun yanlış okumadıysam. Turbo tezi çürüyor. Enjektör yada buji olması bence %90

Bende 2007 Symbol var 1,4 75 Hp 8 Valve sürekli benzinde kullanıyorum 100 km de şehir dışı 5,5 ile 5,7 lt arası şehir içindeyse trafik durumuna göre 6,5-7,5 lt arası sakin kullanımda benzin yakıyor.2500-2800 Devir civarı vites değiştiriyorum.12 lt gerçekten yüksek bir miktar çok tecrübem olmadığı için yorum yapamıyorum sadece sürekli benzinde kullanan biri olarak veri aktarmak istedim umarım sorun çözülür.

Geri