Merhabalar. İmzamda yazdığı gibi 2012 dizel clio IV sahibiyim. Dün mazot almaya gittiğimde garip bir olay yaşadım onun için başlığı açmak istedim. Renault un resmi sitesinde yazdığına göre aracımın yakıt deposu 45 lt. Daha önce bir kez depoyu doldurmuştum. Işık yanar durumda 175 TL lik mazot almıştı. Dün ibre çeyrek depo çizgisinin tam üzerindeyken benzinliğe gittim ve 100 TL lik mazot aldım. Aldığım yerde euro dizel 4.43 TL idi. Yani 22 lt civarı mazot aldım. Depo dolarken sonlara doğru pompa zorlanmaya başladı bende içimden "ne biçim pompaya denk geldik arkadaş" diye geçirdim. Depo 45 lt olduğuna göre 22 lt mazot yaklaşık yarım depo eder. Çeyrek depo mazotum olduğuna göre yarım depo ekleyince 3 çeyrek mazot olması gerekirken araca bindiğimde depoyu dolu gösteriyordu :soru Sonuçta aldığım mazot miktarı belli ama depoyu dolu görünce istemsiz bir sevinç yaşamadım değil
Birde yol bilgisayarı ortalama yakıtı 5 lt/100 km, menzili ise depo tam dolu iken 700 km civarında gösterdi. Basit matematiksel hesapla depo 45 lt ise ortalama yakıta göre menzilin de 900 km civarında olması gerekir. Hesabın içinden çıkamadım bir türlü :soru Atladığım bir şey mi var? Hesabın neresinde hata yapıyor olabilirim?
Not: Aracı her gün kullanmıyorum. Alalı 3 ay oldu. Aldığımdan bu yana ayda ortalama 600-700 km yol yapıyorum. Çok fazla yakıt hesabı yapan biri de değilim. Muhtemelen aklınıza niye dizel aldın sorusu gelebilir. O kısım çok karışık oralara hiç girmeyim

Not: Aracı her gün kullanmıyorum. Alalı 3 ay oldu. Aldığımdan bu yana ayda ortalama 600-700 km yol yapıyorum. Çok fazla yakıt hesabı yapan biri de değilim. Muhtemelen aklınıza niye dizel aldın sorusu gelebilir. O kısım çok karışık oralara hiç girmeyim