Benim aracım henüz 800 km de ortalama hızım 40 km/h civarındaydı en son baktığımda. Aracı daha bugün yıkamadan sonra eve getirdiğimde yakıt ortalamam 4.4 idi. Bence gayet makul bir değer
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Benim aracım henüz 800 km de ortalama hızım 40 km/h civarındaydı en son baktığımda. Aracı daha bugün yıkamadan sonra eve getirdiğimde yakıt ortalamam 4.4 idi. Bence gayet makul bir değer
Şehir içerisinde Standart ECO Mod ile açık gezerim ve her araca bindiğimde abartısız tüm değerleri sıfırlar her gün için yakıt hesaplaması yaparım.
son bir haftadır Iconcan'dan inmedim ve 100/km'de 3.8 yakıt ortalaması yakalım şehir dışında ise bir sefere mahsus 100/km'de 3.3 lt yakaladım
Bu yakıt değerlerini yakalayabilmeniz için ortalama 90'km hız civarların'da olmanızda fayda var diğer anlamda ne kadar çok basarsanız aracınız o kadar yakıt tüketececektir. Şehir içerisinde ECO' Modu açın ortalama 90km ve altı hızlarda seyredin ani kalkış ani hızlanmalar yapmayın farkı zaten araç size yol bilgisayarın'da söylüyecektir.
Ecomod tehlikeli motoru sağırlaştırır diyorlar sürekli. 2000 devirin üstüne çıkmadıkça sorun olmaz diye düşünüyorum.Ama çekinceler var işte. İkinci olarakta ecomodsuz en fazla ne kadar düşürebiliriz yakıtı?
Eko mod açıkken de motoru zorla açılsın iyicene, açıldıktan sonra sıkıştırmadan vitesleri geçiş uyarılarına göre yapar, pedalları çok nazik kullanırsan istediğin değerlere ulaşırsın..
Bizzat deneyen biri olarak, sıkıntı yok, sattığım clio 4 ıconla otobanda eko mod ile 185 190 yaptım.Bir sıkıntı yok diyorsanız deneyeceğim