Yağ değişimi kaç ayda olmalı.

emrahuner16

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamlar.aracımı 26 aralıkda aldım.aldığım kişi yağını değiştirdiğini söyledi.ekranda 9500 km 3 ay diye yazıyordu.yaklaşık 1000 km yol yaptım.bugün ekranda yağ değişimi için 30 gün diyor.bu ne demek oluyor.başına gelen varmı.yağ özelliğini kaybetmemiştir diye düşünüyorum.30 gün dolunca ne yapmam gerekiyor.yağı değiştirmem gerekli mi.değiştirmesem ne olur.fikri olan varmı.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fluencelerin bakım periyodu 20.000 km ya da 1 senedir muhtemelen yap drğişiminden sonra sıfırlanmadığı için o uyarııyı vermiştir koldan yol bilgisayarını değiştirdiğin tuşa uyarıya gelince 10 saniye kadar bas sıfırlanır

yağın değişip değişmediğiyle kafan mesgul olmasın için rahat etsin istiyorsan yağı değiştirip ekranı sıfırla.:eyv

Yeni araçlar da 1 yıl veya 20.000 km hangisi önce dolarsa...

20000 km bana yağ değişimi için çok fazlaymış gibi geliyor. 10000 km ve ya bir sene, hangisi önce dolarsa o zaman değiştirmeye gayret ediyorum.

Bir cok markada 30.000 km lere denk geliyor bakim araligi. 20.000 km cok fazla bir rakam degil. Yagin yapisi cogu aracta 100.000 km yi devirecek cinste. Castrol ve mobil tabi. Ozellikle castrolun bmw ile yaptigi testker sonucu 135.000 km kullanilabilir oldugu labaratuar sonuclari ile gosterilmisti bize. Ama hangi firma yag degisimine bu bakim araligini verir? Sonuc tamamen duygusal. Standart bakimda servisler en cok yagdan kazanir. 5 litrsi 80.00 liraya alinacak yag icin 300.00 liraya varan fiyat koyarlar onunuze. Dolayisi ile olay tamamen duyvusal. Yoksa yagin dayanmama gibi bir durumu yok. Zamaninda bmw almanya arac bakimini 30.000 km ye cekmisti ve ilk itiraz eden borusan olmustu. Bu karara ragmen bmw leri 20.000 de bakima alıyordu.

Hızlı yanıt alabilmek icin alıntı yaparak cevaplayın

Twitter : @tanseler
Instagram : @tanseler
iMessage : tanseler@me.com

Geri