(Videolu) Sıfır megane 4 hareket halindeyken gelen motor bölgesinden gelen ses

O zaman arac dururken boş viteste devir yukselince de artiyor değil mi?

Tahminimce bu ses şanzıman yada volandan geliyor bence. Farkli bir yetkili servise de mutlaka gösterin derim. Bazen servisler arasinda ilgi-alaka-tecrube farklari olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Mühendis_Bey
Tahminimce bu ses şanzıman yada volandan geliyor bence. Farkli bir yetkili servise de mutlaka gösterin derim. Bazen servisler arasinda ilgi-alaka-tecrube farklari olabiliyor.
Muadil araç bulup aks başta olmak üzere bazı parçalar değişecekmiş (deneme amaçlı). Bunu yaptırmak ne kadar mantıklı bilemedim

Bir yere kadar mantıklı olabilir; ama tüm yürüyeni ve hareketli parçaları söküp takacaklarsa nereye kadar gidecek bu iş?

Umarım cok basit bir yerde hemen ve kolayca bulunur.

Bir keresinde arkadaşım buna benzer bir ses için komple ön takımı dagittirmak uzereyken, sıkıntınin davlumbaz vidalarinin gevşeyerek ruzgarla birlikte çamurluğa vurduğu anlasilmisti. Belki de bu kadar da basit bir seydir...

• Beğen
Bir yere kadar mantıklı olabilir; ama tüm yürüyeni ve hareketli parçaları söküp takacaklarsa nereye kadar gidecek bu iş?

Umarım cok basit bir yerde hemen ve kolayca bulunur.

Bir keresinde arkadaşım buna benzer bir ses için komple ön takımı dagittirmak uzereyken, sıkıntınin davlumbaz vidalarinin gevşeyerek ruzgarla birlikte çamurluğa vurduğu anlasilmisti. Belki de bu kadar da basit bir seydir...
Dava yoluna gitmeyi düşünüyorum. 1.5M para verip her tarafını elleteceksem ne anladım. Bunları yaşamamak için sıfır araba aldım zaten.

Eminim öyle bişey çıkacak bu da, yine konuşacağım önce bu tarz şeylere bakalım diye. Çünkü aracın performansında en ufak kayıp yok. yakıt tüketimi normal. ama gelin görün ki ısınınca bu sesin çıkması yağlı ve temasla çalışan parçalara yöneltiyor sorunun çözümü için.

Dava yoluna gitmeyi düşünüyorum. 1.5M para verip her tarafını elleteceksem ne anladım. Bunları yaşamamak için sıfır araba aldım zaten.

Eminim öyle bişey çıkacak bu da, yine konuşacağım önce bu tarz şeylere bakalım diye. Çünkü aracın performansında en ufak kayıp yok. yakıt tüketimi normal. ama gelin görün ki ısınınca bu sesin çıkması yağlı ve temasla çalışan parçalara yöneltiyor sorunun çözümü için.

Kusura bakmayin, sesin ısınınca geldiği detayını tamamen kaçırmışım!

Moral bozmak gibi olmasın ama bu detay olayı baya bir değiştiriyor. Araçta ısınan yerlere bakarsak motor, motor suyu, yağ, şanzıman, vs vs hepsi ciddi yerler.

Lastik, davlumbaz, plastik vs hepsi boşa düşüyor şimdi...

Dava olayı ile ilgili herhangi bir fikrim yok ama, malesef kesinlikle üzerine düşmeniz gereken ciddi bir sıkıntı var ortada.

Olaylar ve sonuçları buradan bizlerle paylasmaniz çok faydali olacaktir.

Sabır ve bol şans dilerim.

• Beğen
Geri