(Videolu) Sıfır megane 4 hareket halindeyken gelen motor bölgesinden gelen ses

Mühendis_Bey

Kayıtlı Üye
38-Kayseri
Merhaba,

5000km de Megane 4 touch 1.3tce aracımın kaput tarafından hareket halindeyken ses gelmekte. Servise gösterdim, sesin kaynağı bulunamıyor. Lastik değiştiler olmadı. Başına böyle bir sorun gelen var mı ?

video linki:
.

MEKANİK BİR SES DEĞİL İÇİNİZ RAHAT OLABİLİR. PLASTİK AKSAM SESİ BU ONUN İÇİN İYİ BİR KAPORTACIYA GİDİN SORUNU ÇÖZER

• Beğen
Tepkiler: Mühendis_Bey
MEKANİK BİR SES DEĞİL İÇİNİZ RAHAT OLABİLİR. PLASTİK AKSAM SESİ BU ONUN İÇİN İYİ BİR KAPORTACIYA GİDİN SORUNU ÇÖZER
Hocam araç garantili daha 4 ay önce sıfır aldım. Serviste mekanik ve kaportacı baktı etti cevap yok. Ses hareket halindeyken ve araç ısınınca ortaya çıkıyor.

bu işe yıllarını vermiş bi kaportacı bulmak lazım bazen çünkü ustaların başına illaki denk geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Mühendis_Bey
megan larda kronik mi bilmiyorum bende alalı 8 ay oldu sanruftan takır tukur ses geliyor ama bu tür ses benzerleri araçta çok fazla yalıtımdan olsa gerek düşünüyorum çok dış ortam sesi alıyor içine araç ve uzun yol yolculuğundan rüzgar sesinden dolayı hiçte sağlıklı bir yolculuk yapamıyorsun yani kısacası ilk 7 ay sorunsuz binebildik ses konusunda sonrasında hiç te memnun kalamadık bir nevi biraz pişmanlık duyuyoruz açıkcası inşallah sorununuz tez zamanda çözülür.

megan larda kronik mi bilmiyorum bende alalı 8 ay oldu sanruftan takır tukur ses geliyor ama bu tür ses benzerleri araçta çok fazla yalıtımdan olsa gerek düşünüyorum çok dış ortam sesi alıyor içine araç ve uzun yol yolculuğundan rüzgar sesinden dolayı hiçte sağlıklı bir yolculuk yapamıyorsun yani kısacası ilk 7 ay sorunsuz binebildik ses konusunda sonrasında hiç te memnun kalamadık bir nevi biraz pişmanlık duyuyoruz açıkcası inşallah sorununuz tez zamanda çözülür.
Yalıtım konusunda ben oldukça başarılı buluyorum. Cam tavanla ilgili sorunları duyunca cam tavansiz icon alacaktım fakat özellik açısından touch paket ile farkını göremedim, touch tercih ettim.

Sesin kaynağını araştırıyorlar hala ama belki bu sesi duyan vardır daha önce diye paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Hocam birde plastik aksam olduğunu sanmıyorum, yol pürüzsüz, titreşim yok. Hareketli parçaların tamamına bakıldı sürtme var mı diye ama yok, onunda bilgisini vereyim

• Beğen
Tepkiler: teteni
Sesi tam olarak duyamadim videodan. Ses hız ile mi artiyor yoksa motor devri ile mi artıyor, bunu tespit edebilirseniz bakilacak noktalar yarı yarıya azalabilir belki.

Sesi tam olarak duyamadim videodan. Ses hız ile mi artiyor yoksa motor devri ile mi artıyor, bunu tespit edebilirseniz bakilacak noktalar yarı yarıya azalabilir belki.
Devir ile artıyor. Dikkatli dinlerseniz, gup gup gup diye bir ses geliyor.

Geri