Veda zamani

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan azizbekir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşın biri japonların yalıtımda kötü olduğundan bahsetmiş ama sanırım Subaru ya hiç binmemiş. 2008 impreza ya 4 sene kadar bindim ve 2 el olarak 2011 yılında almıştım. Captur u ise 0 olarak 2015 te aldım her yerinden ses geliyordu. Rahmetli babam bu nasıl 0 araba böyle eski araban bundan iyi demişti. Netice de en son İzmir MAİS şubesine gittim ve inanırmısınız hiç ses kalmadı. Sağ kapı dan gelen ses ile ilgili parça bile değişimi yapıldı ama sesi kesemediler. Mais şube sorunun kaynağının menteşe vidalarının çok sıkıldığından açılıp kapanırken ses yaptığını tespit edip sorunu giderdiler. Servisten servise çok fark var maalesef. Ankara da Zeki Ünaldı ve İzmir Yaşar sorunu çözememişlerdi. Bundan sonra bakım dahil her şey mais şubede yaptıracağım.

arkadaşın biri subaruya hiç binmediğimi söylemiş, subaruya hiç binmedim doğrudur, bununla birlikte henüz kullanmadığım birçok japon otomobil de mevcut ama bu japon markaların yalıtıma gereken önemi vermedikleri gerçeğini değiştirmez. kaldıki impreza sessizliği ile ün yapmış bir model de değildir. ayrıca yalıtımın kötü olması (yol sesi, rüzgar sesi, motor sesi vb) ile trim sesleri farklı konulardır. trim seslerinden yani kötü işçilikten kaynaklanan şikayet ile yalıtım zayıflığı aynı şey değildir. japon araçları diğer birçok konuda iyi olabilirler ancak yalıtım konusunda zayıf oldukları otomotiv sektöründe bilinen genel bir olgudur. elbette arada istisnalar bulunabilir fakat genel durumu değiştirmeye yetmez.

Geri