Uzun Yolda Hangi benzin Firması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aytskal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kış lastiği ticari araçlar ZORUNLUDUR.

binek araçlarda zorunluluk yoktur. bu arada niye ytl ye bukadar taktınız bilmiyorum ama ytl kalkalı yıllar oluyor artık tl var. ankara izmir arası yol müsait. özellikle sivrihisar-afyon rampalarına tırmanana kadar genelde düz. ankara-sivrihisar arası eds ye dikkat ortalama hız baz alınıyor. yol müsait olsa da hız sınırını aşmayın. ters istikamette de gene uşak rampalarına kadar fena sayılmaz. uşak rampaları - dumlupınar- afyon çıkışı tırmanış. sonrası iyi zaten.

Hitabet tarzına dikkat et...

Bence önce sen yazdığını bir oku ''bize yok yöreye göre değişmiyorsa''
hitab tarzımda bir yanlış olduğunu düşünmüyorum. siz ceza konusunda çok ısrarcı olunca ben de ihtimalli konuştum yanlış yönlendirme olmasın diye. vebalden korkalarım.

Symbolüm ile Gidiş Yol üstü uğranan şehirler İzmir - Samsun - Ünye Dönüşte Ünye - Samsun - Ankara - Afyon - İzmir arası yolculuğumu tamamladım.Arabamda yola çıkmadan tek çizgi benzin vardı izmirde 150 tl depo Shelden fullendi.Ardından Kırıkkale Opet Samsun Shelde tekrar benzin aldım.Samsunda Fulledim.Dönüşte bu benzin ile Ankaraya kadar geldim Kırıkkalede bir miktar Shelde ilave ettirip Ankarada tekrar Shellde Fulledim ve şu an tek çizginin üzerinde.
Resimlerden görebileceğiniz üzere toplamda git gel 2280 km yol yaptım buna Şehir içi ziyaret dolaşmaları dahil.Araba bu mesafede toplamda 126,1 lt benzin yaktı.100 km ortalama 5,5 lt yakmış oldu.Buda 545 tl anlamına geliyor.Ünyeye İzmirden gidişte ortalama 5,6 lt benzin yaktı , dönüşte tüketim 5,5 indi.Genelde yol durumuna göre ortalama 90-100-110 km arası seyrettim.

Forumda bulunmamın gereği olarak bilgi paylaşımında bulunmak ve deneyimimi paylaşmak istedim.

g89mPR.webp

9oDkN3.webp

QBpbpV.webp

nMJ1L5.webp

Son düzenleme:
Güzel paylaşım, teşekkürler :eyv

Bu hafta yine aynı yolu yaptım yaklaşık 2300 km mesafe kattettim.Araba bu defada 590 tl benzin yaktı , Yaklaşık 25-26 kuruş yapıyor ve bu mesafe tamamen benzinde ortalama 100 km/h hız 90-120 km/h kullanım aralığında gerçekleşti.2 kişi ve tamamen yüklü bağaj.Bu arada söylemeden edemeyeceğim , kışın yollar çok daha iyi ve rahattı.Şimde heryerde yol çalışması var.

Herkeze kazasız sürüşler...

Bu yıl yine aynı güzergahta Benzin yerine yeni monte ettirdiğim LPG ile 2252 yol yaptım.Depoda Yolculuk öncesi yarım depo benzin vardı ve ilk marş hariç hiç kullanmadım.Ortalama 90-120 km arası seyrettim.Toplam 380 tl LPG aldım ilk yola çıktığımda zam gelmemişti dönüşte zamlı fiyattan depo fullendi.Buda km de ortalama yaklaşık olarak 16-17 Kuruşluk bir LPG tüketimi anlamına geliyor.Eğer aynı yolu benzinde yapsaydım Yola çıkmadan önce resetlediğim yol bilgisayarını baz alırsak toplam 122 lt yakıt tüketecektim buda yaklaşık 630 tl bir fiyatlandırma anlamına geliyor ortalama olarakta yaklaşık 28 kuruşluk bir tüketim ortaya çıkıyor.Zaten araba uzun yolda 5,4-5,5 lt 100 km benzin tüketimi var.
Totalde baz alırsakta bana 250 tl lik bir + katkı sağlamış oluyor.Benim LPG geçiş amacım son zamlardan sonra ortaya çıkan yüksek şehir içi benzin fiyatları oldu aracımdan memnun olduğum içinde dizel düşünmedim.

Kesinlikle shell nitro alıyorum.1700 kmde 101 litre benzin yaktim araba 2.0 coupe.sheldden sasmayin

Deniz kabuğu [emoji106]

Shell nitro+

bp ultimate 95 oktan tavsiye ederim.lpg içinde yine bp ve shell den şaşmayın.bulabilirseniz total ve ipragazın otogazıda iyidir.

Geri