Uzun Yolda Hangi benzin Firması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aytskal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aytskal

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkeze Selam

Arkadaşlar bu aralar İzmir Ankara Ankara Samsun Samsun Ünye arası git gel yaklaşık 2500 km kadar uzun yol yapacağım.Ben normalde benzini Shelden alıyorum ara arada PO kullanıyorum.Benzin fiyatları malum arabamda LPG yok.Bugün için Shelde ve PO benzin 4,25 tl.Aytemizdede 3,99 tl.Benim Symbol yada eniştenin Getz ile gideceğiz.Her ikiside benzinli araba.Benim arabada kış lastiği yok.Bu nedenle Nisan ayını beklemek durumundayım buda ayrı bir konu Martta çıksam Yolda ceza yermiyim bilemiyorum arkadaş Bursaya gitti Arabaya zincir koydu sorun olmadı.Neyse gelelim konumuza.Benim 1,4 75 hp 8 Valve motoru bakımlı Symbol (Yol Bilgisayarı baz alınarak) uzun yolda 5 ile 5,5 lt arası 100 km yakıt tüketimi var.Benzini Shel yada PO alırsam ve 5,5 lt ortalama ile hesaplarsam git gel 137,5 lt benzin yakar ve 585 tl fatura çıkar.Eğer Aytemizden alırsam 550 TL fiyat çıkıyor.Birde Ankara Samsun Ordu Ünyede şehir içindede dolaşacağız maliyet dahada artacak yani 2500 km üzerine net şekilde çıkacağız.
Aytemizi hiç kullanmadım , sadece bizim servis buradan mazot alıyor ve memnun görünüyor.Ucuz benzin az yol gider yada sorun çıkartabilir diye bir iddada var altını çiziyorum benim fikrim yada tecrübem değil bu bir idda.Aramızda Aytemiz kullanan arkadaşım varmı ve tecrübesini paylaşırsa sevinirim.3,99 fiyat Çınarlıdaki Benzin istasyonunda geçerli.Ankara Samsun arası Aytemiz Fiyatlar nasıl oda bir soru işareti arabamda 50 lt depo var İzmirde Fulleyeceğim.

Son düzenleme:
35 lira için kaliteden ödün vermeye değmez bence. Shellden sasmayin derim..

Samsunlu olarak yol güzargahlarında genellikle opet var, biz uzun yolda hep opeti kullandıgımız ıcın dıyorum, tuvaletleri temiz ve bakımlı, benım için en onemlisi bu, siz mazotu hesaplamışsınız, batıdan doğuya geldikce fiyatı artıyor, yol üzerindeki tabelaya uyun derim hele ki samsun Ünye arasında, Ankara-Samsun yolunda ise yerleşik meskenlere yaklaştıgınızda tabela kurallarına uyun derim ;)

lastik için söyleyeyim zaten ticari ve toplu taşıma araçlarına zaruret var, bize yok yöreye göre değişmiyorsa bizim buralarda kesin böyle

Samsunlu olarak yol güzargahlarında genellikle opet var, biz uzun yolda hep opeti kullandıgımız ıcın dıyorum, tuvaletleri temiz ve bakımlı, benım için en onemlisi bu, siz mazotu hesaplamışsınız, batıdan doğuya geldikce fiyatı artıyor, yol üzerindeki tabelaya uyun derim hele ki samsun Ünye arasında, Ankara-Samsun yolunda ise yerleşik meskenlere yaklaştıgınızda tabela kurallarına uyun derim ;)

Samsun Ünye arasında trafik gerçekten çok tehlikeli yavaş ve dikkatli gideceğim üstelik benim yolumunda sonu konsantrasyon iyice düşüyor.Geçen yıl Termede çok kötü bir kazaya şahit olmuştum maalesef.Ankara İzmir ve Samsun İzmir arası ortalama 90 km/saat hız ortalaması tutturmayı düşünüyorum 110 km hızıda uygun yol ve trafik kuralları çerçevesinde geçeceğimi tahmin etmiyorum hep böyle giderim ve sıkıntı yaşamadım.2014 ylında Hyundai Accent ile İzmirden Alanyaya git gel 1400 km yol gittim Opetten LPG aldım servis iyi ama yakıttan çok memnun kalmadım Benzinde farklı olabilir şu an için Shell ağır basıyor.

Birde bu kış lastiği konusu var çoğu kişi sorun olmaz diyor cezasıda 77 tl hadi onuda geçtim arabayı trafikten men ediyorlar diye görünüyor nette.Bu uygulamaya takılırsak mecbur gurbet elde kış lastiği almak durumunda kalırız buda beni tedirgin ediyor.İzmir çok sıcak kış lastiğinde yaz kullanımında fren mesafesi artıp viraj kabiliyeti düşüyor ve hamur zarar görüyor diye uzman görüşleri var.İzmirde 4 mevsim lastik yaz kış rahatlıkla idare ediyor.

Son düzenleme:
Samsun Ünye arasında trafik gerçekten çok tehlikeli yavaş ve dikkatli gideceğim üstelik benim yolumunda sonu konsantrasyon iyice düşüyor.Geçen yıl Termede çok kötü bir kazaya şahit olmuştum maalesef.Ankara İzmir ve Samsun İzmir arası ortalama 90 km/saat hız ortalaması tutturmayı düşünüyorum 110 km hızıda uygun yol ve trafik kuralları çerçevesinde geçeceğimi tahmin etmiyorum hep böyle giderim ve sıkıntı yaşamadım.2014 ylında Hyundai Accent ile İzmirden Alanyaya git gel 1400 km yol gittim Opetten LPG aldım servis iyi ama yakıttan çok memnun kalmadım Benzinde farklı olabilir şu an için Shell ağır basıyor.

Birde bu kış lastiği konusu var çoğu kişi sorun olmaz diyor cezasıda 75 ytl hadi onuda geçtim arabayı trafikten men ediyorlar diye görünüyor nette.Bu uygulamaya takılırsak mecbur gurbet elde kış lastiği almak durumunda kalırız buda beni tedirgin ediyor.İzmir çok sıcak kış lastiğinde yaz kullanımında fren mesafesi artıp viraj kabiliyeti düşüyor ve hamur zarar görüyor diye uzman görüşleri var.İzmirde 4 mevsim lastik yaz kış rahatlıkla idare ediyor.

Nisanın 25 de bende ızmır yolculuğuna cıkacagım, bence bu kadar takıntı yapmayın derım kış lastığı için ankara'da isterlerse isterler oda kar yagarsa sizi durdurlar, hem hususi araçlarda zorunluluk yok ki, lastik satışı yapan biri olarak soylüyorum ;) Samsunda ben kar kıs atlattım kımse durdurup sormadı,

Nisanın 25 de bende ızmır yolculuğuna cıkacagım, bence bu kadar takıntı yapmayın derım kış lastığı için ankara'da isterlerse isterler oda kar yagarsa sizi durdurlar, hem hususi araçlarda zorunluluk yok ki, lastik satışı yapan biri olarak soylüyorum ;) Samsunda ben kar kıs atlattım kımse durdurup sormadı,

Bakın şimdi rahatladım :) Bu yol planlarımı değiştirir Nisan öncesi iş yerinden izin alırsam yola çıkabilirim o halde

Bilgi için teşekkürler...

Bakın şimdi rahatladım :) Bu yol planlarımı değiştirir Nisan öncesi iş yerinden izin alırsam yola çıkabilirim o halde

Bilgi için teşekkürler...
siz gelen yorumları okumuyorsunuz galiba burada yırtınıyoruz zaruret yok diye bir saattir

siz gelen yorumları okumuyorsunuz galiba burada yırtınıyoruz zaruret yok diye bir saattir

Hitabet tarzına dikkat et...

Bence önce sen yazdığını bir oku ''bize yok yöreye göre değişmiyorsa''

Son düzenleme:
Fevri davranışlardan kacinalim arkadaşlar :)

Geri