Uzun yolda fabrika verisini tutturma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 1.2 joy clio4 ile tek başıma , yaz lastikleriyle, eşya olarak sadece ufak çanta, fazla trafiğe girmeden ve cok dikkat ederek istanbuldan ( büyükçekmece ) eskişehire git gel yaptım. İstanbudan eskişehire giderken yol bilgisayarını sıfırladım 5 lt / 100 km ortalama elde ettim. Dönüşte eskişehirden istanbula dönerkende 0 ladım ve 4,6 lt / 100 km lik ortalama elde ettim. Dönüşte daha az yakmamı rakım olarak aşşaya inmeme bağlıyorum. Fabrika verisi 4,7 biliyorsunuz uzun yolda . Bende git gel toplam 750 km yolda 4,8 yakmış oldum. Clio 4 1.2 benzinlinin uzun yol sarfiyatını merak eden arkadaşlar için yazmak istedim ve sizlerle paylaşmak istedim. Herkese iyi sürüşler

Güzel değerler yakalamışsın, Eskişehir-İstanbul arasın da araçlar daha az yakıyor bu doğru.
İstanbul-Didim arası bende 5.0 litre ortalama yakalamıştım.

Bende uzun yolda 4.8 ve 5.2 yakmıştım. Güzel değerler gerçekten.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende istanbul -fethiye arası 2 kişi bagaj full dolu 4.2 yi yakaladım bir depo ile 920 km gitmiştim:)
Klima kullanmadım 90 km sabit hız

1.5 DCI'lar için fabrika verisi nedir bilmiyorum ama tek depo ile İstanbul'dan Trabzon'a 110 km sabit hızla gidebilmiştim. Yol sanırım yaklaşık 1200 km idi.

Geri