Uzun yolda EDC problemi - benzer problem yaşayan var mı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adige007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

adige007

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,
2012 megane 3 aracım ile ilgili problem yaşıyorum, benzer bir problem hiçbiryerde denk gelmedim, gittiğim servislerde de her kafadan bir ses çıkıyor. sorun şu.

Aracı otomatik viteste 70-80 km sürdükten sonra "vites kutusu kontrol ediniz, esp kontrol ediniz, yokuş kalkış kontrol ediniz" ikazları veriyor ve aracı durdurmazsam otomatikte gitmeye devam ediyor fakat kırmızı ışıkta vs durduğumda vites kendini boşa atıyor ve gitmiyor. Manuele atıp gitmem gerekiyor fakat manueldede araç ilk harekette zıplıyor 1 den 2 ye atıyorum kendini geri 1 vitese atıyor yani manueldede 1-2-3 vites geçişleri problemli. şurasıda var araçta ıkazlar yanmadığı zaman manuel viteste sorun yaşamıyorum, normal çalışıyor manuel vites.

Bilgisayara bağlandığında vites kolu konum ile ilgili bir hata çıkıyor.

geçenlerde bir deneme yaptım, direk manuelde araç kullandım uzun yol 150 km kadar ve hiç sorun çıkarmadı. otomatikte gitsem maksimum 80 km gidebiliyorum. yani araç ısınınca edc vites uyarılar veriyor kısaca.

değişik servislerden değişik cevaplar aldım, edc beyin diyenler oldu, debriyaj seti değişecek diyenler oldu, ikisi birden değişecek diyenler oldu.
Manuel de sorunsuz gidebiliyorsa araç sanırım, debriyaj ile ilgili bir sıkıntı yoktur diye düşündüm.

bu hafta da Adana servise götüreceğim bakalım ne diyecekler...

Benzer problem yaşayanınız oldu mu acaba bunu merak ediyorum.

Son düzenleme:
Büyük servislerde mutlaka benzer problem olmuştur, telefon ile bilgi veriliyor mu bilginiz var mı veya hangi servise danışmak gerekir

Geçmiş olsun.Problem 1-2-3 . viteslerde olmasından kaynaklı olarak,arızanın beyinle ilgili olması olasılığını bence azaltıyor.1-3-5 ve ya 2-4-6 gibi olsa daha belirleyici olabilirdi arıza lokalizasyonu kapsamında.
Aracınızın alternatör /şarj etme durumu,konjektör vb problemi olup olmadığını da kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.Çünkü voltaj ile alakalı problemler "vites kutusu kontrol ediniz, esp kontrol ediniz, yokuş kalkış kontrol ediniz" arıza ikazlarının verilmesine sebep olabilir.

ilk bakılması gereken bence aküdür eğer akünüz azalmaya başladıysa edc sapıtıyor bunun örneklerini çok gördüm hatta boş yere aküye baktırmadan beyin değişimi yapanlar oldu sorun devam edince sonradan aküden olduğu anlaşıldı sizin sorununuz da ban akü gibi geldi özellikle esp nin hata vermesi ve özellikle otomatik kullanımda sorun vermesi ( otomatik kullanımda araç daha fazla voltaj çeker ) bence aküyü işaret ettiriyor şanzımana hiç elletmeden ilk iş akünüzü ölçtürün derim.

Arkadaslar merhaba bendede 2012 model edc megane var benimde sorunum vardi vites kutusu tamir ettiriniz. Vites kutusu hararet ve esp yaniyordu Tuzlada bir arkadas yardimci oldu ve cozuldu gibi gorunuyor hatayi vermiyor artik degisik bir durum olursa bilgilendiririm sizi tekrar

akü uyarısını dikkate almakta fayda var. manuel viteslerde dahi akü zayıfladığında buna benzer uyarılar veriyor araç.

Aküyü ilk başta kontrol ettirdim, akü ile ilgili değil problem. Debriyaj sıkıntısı gibi duruyor.

Geri