Uçağa İlk defa Binmek !

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Yönetici
Genel Başkan
09-Aydın
Uçağa ilk defa binmek...

Korkuyla karışık heyecanın doruk noktasında yaşandığı bir durumdur.
Eğer ilk defa bindiğinizi çaktırmak istemiyorsanız gülmeyin ve "aaa kulaklarıma noluyo la*" gibi tepkiler vermekten kaçının
dikkatle biniş anından itibaren herşeyi herkesi inceler, göz göze gelmekten kaçınır. hosteslerden bir şey istemeye çekinir. kanat üstü uçuyorsa vay halinedir.
Küçücük, ufacık, içi dolu turşucukken gerçekleştirdiğim eylemdir.
İlk kalkış anında bir anda uçagın hızlanmasıyla tedirgin olmaktır.
Mide bulantısı ve heyecanın birlikte yaşandığı bi durumdur.daha sonraları tekrarlandığında bu duygular yerini sıradanlığa bırakır.
Meraklı gözlerle etrafı seyrederek bir yandan da acaba uçağı bi kaçıran olur mu veya arızalanıp düşer mi diye tuhaf tuhaf şeyler düşünüp kendi kendine sırıtmaktır.
En ufak bir sallantıda yusuf yusuf çekmektir.
Gerginliğe sebebiyet verir. geriksiz ve paranoyakça düşünceler eşliğinde ya uçak düşerse korkusundan dualar okunur, salavatlar çekilir yol boyunca. tekrar yere inildiğindeyse artık o korku geçmiştir kişi kendi paranoyaklığı ile dalga geçebilir
Daha kalkarken olan kulak zarlarımın fırtlama hissi ile kalbimi inek tepmiş gibi olması sonucu "dur ula* kaptan, incem ben" diye haykırmama ramak kalmış olup, uçağın yana yatıp kanadının her yukarı kalkışında böyle sol koluma doğru uyuşmanın yayılması bir olmuştur.
Yerli yersiz çalan her "doing" sesi ile düştüğümüzü sanıp bir sürü bonus 3,5 puan topladıktan sonra inişe yakın türbülansa da girince hazır gök yüzünde bu kadar yükselmişken bari burda ruhu da teslim edivereyim dedirten yusuflardan yusuf beğendiren andır.
Sırf meraktan havada tuvalete girmektir.
ilk kalktığında korkudan gözlerini kapamak, kendine gelip gözünüzü açtığınızda ise kendini bulutların üstünde görünce öldüm mü acaba diye düşündüren olaydır.
Hızlanırken oha nasıl güzel birşey diyosunuz, hehe diye gevrek gevrek gülerkene pilot abimiz tekerlekleri bir kesiyor ki yerden, ah o kesme, ah o kesme.. kan beyninize yürüyor, hafif bir soluk kesilmesi.. sonra yavaş yavaş normale dönüyorsunuz. yalnız kalkış esnasında hafif hafif dönülebiliyor bazen, içinizden pilota bitirdin bizi tayfun diye bağırmak gelir. la* daha düze çıkmadan neyin dönmesi bu kitapsız derken, bir anda hoş yüzü ile rahat tavırları ile beliren hostesler size güven veriyor. bak, benden sana tavsiye; her zaman hostesleri kes, onların yüz ifadesi rahatsa, sallantı falan normaldir ama hostes de sıçtık ifadesi varsa, bism..
Çoğunlukla uçak düşcek diye altımıza Mıçmak.
Bildiğin köyden indim şehire hadisesidir. Havaalanı prosedürlerini bilmeyen birisi için rezilliğin had safhasıdır. 23 yaşındaydım rezil oldum, daha kötüsü; koktum, çok korktum.
Bu duruma alışık olmayanların uçak türbülans a girdiği zaman çığlık atmasıyla sonuçlanacak durumdur.
Hostesin verdigi hersey yenir genellemesinden yola cikarak transatlantik ucuslarda refreshing amaçlı verilen sıcak nemli havluyu ağzına atmaktır.
Uçak kalkarken ve inerken duyulan korku dışında havada iken korkulacak pek şey yoktur.

Bunu Kim Yazmış Yahu, Hiç Mustafa Abinin Yazı Sitili - Dili Değil Bu Bir İş Var Bunun İçinde :D

Soran Olursa Bende Hayatımda İlk VTi'a Bindiğimde Hemen Hemen Aynı Duyguları Hissetmiştim :aytuğ

:aytuğ:aytuğ:aytuğÖzellikle korkan biri yanınızda oturuyorsa ve siz o kalkıştaki titremelere vs gık demeden rahmetli Erol Taş gibi bakışlarla oturuyorsanız yandınız şahıs konuşabiliyorsa hele birde 3 saat üzeri uçuşsa tamam hiç çekilmez:slcYok motordan niye ses geliyo aa niye ses yok amanın niye titriyor aaa kanat yamuluyor ,denize düşsek bot varmı koltukların altında:aytuğNe bileyim lan ben uçak teknisyenide değilim ayrıca bende pek hazzetmiyorum bu makinadan ama çaktırmıyorumda diyemezsinizıslık​Yinede renkli ve zevkli olaydır ......

Bunu Kim Yazmış Yahu, Hiç Mustafa Abinin Yazı Sitili - Dili Değil Bu Bir İş Var Bunun İçinde :D

Soran Olursa Bende Hayatımda İlk VTi'a Bindiğimde Hemen Hemen Aynı Duyguları Hissetmiştim :aytuğ

​Sen hiç kangoo'ya binmedin heralde hehe

Kangoo airbus'un renoya sattığı yer uçağı projesinin kısaltılmış adıdır, doğrudur :D

Uçakta da mı bassak Serhan'ı? Pembe koltuk kılıfıylq falan :P

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Valla bende cok bindm tek korktugum nokta ılk yukselıs anı bellı bı mesafeden sonra sankı yukarda durup asılı kalıyor orda tırsıyom baska trlu cok keyıflı

Valla bende cok bindm tek korktugum nokta ılk yukselıs anı bellı bı mesafeden sonra sankı yukarda durup asılı kalıyor orda tırsıyom baska trlu cok keyıflı

kesin onur air'e binmişsindir hocam :D bir de adana havaalanından binmişsindir :D o kadar uçağa bindim bi tek onur air ve adana da dediğini yaşadım :D

hehe Serhannnn nerdesin sen hehe

Geri