2000 yılında aldığım ilk araba twingoydu. 0 km almıştım. 2000 model Alizé donanımlıydı. Açılır tavan yoktu. Siyahtı. Yaklaşık 1,5 yıl/40 bin km kullandım. O dönemde çoğu arabada lüx sayılan donanımları beni cezbetmişti. Elektro-hidrolik direksiyonu (o yıllarda 140 lık Lagunalarda kullanılan sistem), sis farı, elektrikli aynalar, 2 hava yastığı gibi güzel donanımları vardı. Fabrikasyon Michelin lastikleri vardı, hatta satarken,alan fabrika lastiği olduğuna inanamamıştı.
park derdi yoktu, yakıtı azdı. Bana yetiyodu. Sattıktan sonra kendi adıma bir süre reno dan uzak kaldım. 2007 yılında ise o dönemde 1,5 yaşında olan imzamdaki aracı aldım. Bu süre zarfında kendi aracım Opel Corsa ile birlikte babamın aracı Megane 1 ile yine de ara sıra Renault'a binmeye devam ettim.
Dünyada ilk olarak Renault'nun sunduğu A sınıf temsilicis tek hacimli araç olan twingo, 1993 yılında lanse edildi. Türkiye'ye ise 97 yılında girdi. Döneminde tek rakibi Ford KA idi. Türk tüketicisi pek beğenmedi bu araçlarıo yüzden 2001 ya da 2002 yılında ithalatı durdu. Dünya da ciddi satış rakamlarına ulaşsa da Türkiye'de istenilen seviyede satılmadı. Bizim tüketicimiz bagajlı büyük araba sever. Bu arabaya "bayan aracı" yaftası yapıştırdılar buralarda. Trafikte az tacize uğramadım ben twi ile. Artık psikopata bağlamış, sürücü koltuğu yanında sopa ile dolaşıyordum. Arkadan abuk sabuk taciz edip (selektör-korna-yakın mesafa takip...vs) benim yan yana gelip de moraran o kadar çok sürücü ile karşılaştım ki anltamam....
Trafik tacizini saymazsanız, kullanımı keyifli bir araba idi.