Tum Coupe Kullananlara Selamlar. Yardiminizi Beklerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okr

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba. Siteye yeni uye oldum yanlislarim olursa kusura bakmayin. Dun aldigim 2000 Megane 1.6 16v coupe ile ankaradan katiliyorum. Ismim ahmet 22 yasindayim. Aracimla ilgili sorularim olucak bilgi ve tecrubelerinize ihtiyacim var.
Aracim 150.000 km de lpg takilmamis. Baslica sorularim ve sorunlarim;
- Yol bilgisayarim calismiyor. (Km bilgileri haric geri kalan). Ekranda ----- gorunup yanip sonuyor. Test moduna soktum cikardim 0.0 lt gibi olarak degerler sabit kaliyor. Degisme artma olmuyor. Neden olur cozulebilirmi?

- LPG taktiricam marka model cok farki olurmu 1.6 arac?

- Sofor koltugunu yatiran kol (arkaya gecmek icin) bulunabilirmi?

- Bide ilk defa benzinli arac kullaniyorum onceki araclarim hep dizeldi. 5.viteste 100 kmh hizla giderken devir saati 3bin de olmasi normalmi? Cunku dizel aracimda 100 kmh ile gittigimde 2bin devirlerdeydi.

Cupe kullanmıyorum ama aleyküm selam kardeşim aramıza hoş geldin =)

Hoşgeldin kardeş bende ankaradan yeni bir coupeciyim. Arabaya ben de yabancıyım ama tecrübe etmesemde duyduğum ögrendiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım.

Devir olayı vites aralıklarıyla alakalı olduğundan her araçta farklıdır ve seninki 5. viteste 100 km de 3bin devirdeyse tam olması gereken değerdedir ve normaldir.

Lpgsiz alman çok daha iyi olmuş özellikle bu kilometrelerdeki araçlar için kesinlikle avantajdır. Lpg işinde ustalık ve şans faktörü yüksek ne yazık ki. Brc ayarında bi sistem taktır bence 300ye 400 e bakma bin liralıkları düşünme derim. Lpg uyumu güzel bir araç bizimki.

Şöför koltugunu yatıran kol kangolarınkiyle aynıymış galiba olmadı yıldız sanayide çıkma araştırabilirsin.

Elektronik işler çok karışık bence iyi araştırmadan ustaya teslim etme. lpg de takacaksan bin git :) kabarık fatura çıkarabilir.

Aracın hayrını gör kazasız belasız binersin inş.

Kendi üzerine mi yaptın aracı ? trafik sigortasına ne çektiler merak ettim.

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Cok daha iyileri sizlerin olur insallah. 46 plaka yi ankada plakasina ceviremedim daha ankara plakasi yapinca kasko sigorta fiyatini soylerim evet kendi uzerime aldim aracimi. Iyi bir usta bulmam gerekli evet

beyin le abs beyni bağlantısında sorun olabilir. 2000-2001 modellerde yol bilgisayarı, km,abs birbirleriyle bağlantılı çalışan sistemler.

kardeş hiç alma :) Ben 26 yaşındayım (risk grubuymuş 65 yaşında gözleri görmeyen amcalardan daha riskliyiz :)) kendi üzerime ilk arabam, 06 plaka olması sebebiyle de sigortacı amcama 430 tl ye yaptırabildim komisyonsuz haliyle.

Gerçi artık sigortacılarda yolunu bulmuş araç plakası başka biyerse ikametine göre fiyat veriyorlarmış galiba.

Öncelikle aracın hayırlı olsun Ahmet kardeşim. Hoş geldin keyifli paylaşımlar. Aracınla ilgili sorduklarına arkadaşlarımız yavaş yavaş cevap vermeye başlamışlar zaten.

Cok tesekkur ederim. Yol bilgisayari ile sorunum hakkinda sizin bi bilginiz varmidir?

Konuya yardim eden yok muu? Yol bİlgİsayarim gÖstermİyor test moduna soktum İkİ kere daha bastim ekranda 0.0 yaziyo deĞerler hep ayni kaliyo daha sonra tekrar ---- gÖzÜkÜyo. Yardimm

kardeş ben 52 plakayı 165 tlye yaptırdım sigortayı Anadolu sigortada. birde daha önce kaza yaptıysan çok etkiliyor.

Geri