Torpidodan gelen tuhaf ses(cızırtı)

Çoğu servis direk şöyle diyor. " okadar dikkat etmemek lazım, sizin kulağınız biraz hassas galiba yada müziğin sesini biraz açın hiç bişe duymazsınız" .. Saolsun Ordu'daki Renault Servisi çok ilgili, ustayla test sürüşüne de çıktık sesleri duyduktan sonra tamam bırakın bakalım dediler ve hallettiler. Umarım kalıcı olmuştur çözüm. Gerçi kalıcı olmasada gittiğimde ilgilenecek bir servisin olduğunu bilmek güzel..

Sorunun geçmesine sevindim. Servis konusunda çok şanslısınız.

Merak ettim kuru yaprak,böcek vs araştırdınızmı havalandırma kanalında ?

Merak ettim kuru yaprak,böcek vs araştırdınızmı havalandırma kanalında ?

Aynısını bende düşündüm, ses ona benziyor çünkü. Ama sorunu çözen ustaya sordum havalandırma kanallarının içindeki plastik titreşimden zırıldama yapıyormuş, onuda dolgu malzemesiyle sıkıştırıp çözdüm dedi..

Aynısını bende düşündüm, ses ona benziyor çünkü. Ama sorunu çözen ustaya sordum havalandırma kanallarının içindeki plastik titreşimden zırıldama yapıyormuş, onuda dolgu malzemesiyle sıkıştırıp çözdüm dedi..

Sorunun böyle çözülmesine sevindim hakikaten sinir bozucu bir sestir o helede 1 kez kafaya takınca....bendede plastik iyice deforme olmuş durumda söküp atamamıştımda bende bir çeşit dolgu malzemesiyle sabitleyeyim bari hoş bizde üst taraflar boşlukta nasıl sabitlerim bulamadım biraz düşüneyim bari.....

Sorunun böyle çözülmesine sevindim hakikaten sinir bozucu bir sestir o helede 1 kez kafaya takınca....bendede plastik iyice deforme olmuş durumda söküp atamamıştımda bende bir çeşit dolgu malzemesiyle sabitleyeyim bari hoş bizde üst taraflar boşlukta nasıl sabitlerim bulamadım biraz düşüneyim bari.....

Usta havalandırma kanallarını söküp oralardan içeriye dolgu yaptım dedi birde yorpidonun cama yakın kısmında olan kapaklar var(tvitır ve bir tanede sökmek için vida kapağı) oralardan havalandırmaların olduğu yerlere doğru uygulamış.. Belki yardımı olur sizede..

Merhaba, videoyu izleyince birazda benimde katkım olsun istedim.
-Yeni teknoloji ile geliştirilen ''Klima hava kontrol'' sistemli tüm araçlarda belli bir zamandan sonra bu sesleri duyabilirsiniz.
Hava kontrolünde kanatçıkların kontrolünü küçük yapıdaki Dc motorlar sağlıyor.
Dolayısıyla kanatçık denilen plastik malzemedeki zamanla oluşan boşluklar,pislik gelmesi,Dc motorun arızalanması durumunda bu sesi hatta daha fazlasını duyarsınız.
Bu sorun genellikle digital klima kontrollü olan tüm araç modellerinde vardır kısaca kronik bir sorun bile denilebilir.
Arkadaşımızın servise götürdüğü yerdede ''parmakla müdahalesinde ses kesildi'' demesindende bunu anlamak mümkün. Geçici bir çözüm yapılmış fakat ilerde %90 ihtimalle tekrar benzer sorun çıkacaktır. Ciddi bir sorun olmamakla beraber, cızırtı sesi (Saat sesi gibi) sizi rahatsız edebilir.

Geri