Teknosada sendikalı işçi kıyımı teknosa işçilerinin yanındayız

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Uther77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hakkı bey yaşıtız. Siz de ya emeklisiniz veya benim gibi gün sayıyorsunuz. Sadece şunu demek istiyorum. Evet eskiden maaşlarımızı geç aldığımız olurdu ama zamlar da bizi ilgilendiren gerçek enflasyon (yani pazar, bakkal, elektrik, su, kira.....) oranında artardı. En azından ona yakın artardı. Bugün sadece etin kilosu 1 senede %27 artmış açıklanan enflasyon %6 filan. Neye göre hesaplıyorlar anlayamıyorum? Emekli 24 TL zam almış. İyi güzel paralar zamanında yatıyor ona laf yok. Ama aldığınız parayla geçinebiliyor musunuz? İşte sorun burada.

Evet emekliyim bir senedir. Emekli maaşı ve çalıştığım maaşla geçiniyorum şimdi. Yani çift maaş ama varımızı yoğumuzu sattık, üzerine emekli ikramiyesini koyduk ve eve girdik bakalım. Birde ev sahibi olursak bizden iyisi yok artık. Birde şu enfilasyon oranlarını hala pinpon topu ve mumla hesaplamasalar daha iyi olacağımızdan eminim. Konuyu dağıtmadan toparlayalım tekrar, Allah tüm emeği ile çalışanların yardımcısı olsun.:eyv

Pinpon topuyla, rimelle, jartiyerle enflasyon hesaplamaya devam ederlerse emekliler ve çalışanlar daha çok bekler...

1789 la kölelik kaldırılmamıştır, sanayi devriminin gereği olan işci sınıfı yaratılarak kapsamı genişletilmiştir.

Ayrıca
kimse kölelere kendini kurtaracak para vermez, çalışmaya devam etmeniz için karın tokluğuna çalıştırır ("herhalde nietzsche den hatırlıyorum" )

Isci kardeşlerimizin yanındayız

Babam vakti zamanında Rıdvan Budak ile birlikte lastik sektöründe sendikal faaliyetler yapardı. Bir formen brisada özürlü işçi ile dalaşması sonrası işçi yere düştü. Üç gün üç lastik fabrikasında üretim durdurdular. Sendika o zaman sendika idi. Şimdi işçi den pay alan, patronu kollayan halde. Allah kolaylık versin

Allah yardımcıları olsun.

Bende sendikaliyim, sendika hep iş veren tarafinda, ama aylik 40 tl mizi kesmesini bilirler [emoji35]

Allah yardimcilari olsun...

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri