Tehlikeli mi ?150 km hızda bu lastikler yarılma yapar mı ?

Arkadaşlar yol güvenliği için arabaların en önemli parçası Lastik. Formula 1 de olsa, Karting de olsa, Renault 5 de kullansanız lastik. O yüzden iyi bir modeli almak (Gidip en pahalısını alın demiyorum) önemli. İnternet var, testler var, kullanıcı yorumları var. Lastikçiye gittiğinizde bence o modeli aratın. Özellikle ingilizce sitelerde çok güzel kullanıcı deneyimleri oluyor.

Bence Michelin, iyidir, Kumho iyidir demeyin. Altında 100 tane modeli var aynı modellerinde bile alt modeller var. Kısaca Michelin'in de sert lastiği var, Lassa'nın da çok daha yumuşak model lastikleri var.

İkinci önemli konu lastik basıncı. Lastik şirketinde çalışmış sürekli de lastik dışında da otomotiv sektöründe çalışmış biri olarak söylüyorum. Şu ana kadar yeni lastik aldığımda veya yaz kış gibi lastik değişikliğinde lastikçilerde farklı basınçlar çok daha yüksek basınçlar gördüm. Sizin cümleyi çok net anlamadım ama araba daha sertleştiyse. Lastk basıncınız yüksek olabilir. Benzin istasyonunda kapıdaki lastik basınçlarına bakarak; kendiniz ayarlamanızı özellikle soğuk lastikken tavsiye ederim.

Üçüncü binek arabalarda az yapılan bir konu. Rot balans. İyi bir yerde rot balans, alt takım şase kontrolü yaptırmanızı tavsiye ederim. Lastiklerin ömrü için, uzun ömür, konfor vs çok önemli. Senede 1 kere yaptırmak bence avantaj bile sağlıyor.

Çok uzun yıllar önce broadway kullanmıştım lanet olsun demiÅŸtim ama yıllar sonra tesadüfen fluance icon sahibi oldum ve ÅŸaşırdım Renault geçen zaman içinde çaÄŸ atlamış dedim. Yol tutuÅŸu konforu rahatlığı bir harikaydı.. Arada baÅŸka markalar falan derken ÅŸimdi de megane 4 icon kullanıyorum. Özetle kesinlikle fabrika deÄŸerlerinde lastik ölçüsüne sadık kalın ve iyi bir lastik alın. Fluence de de ÅŸimdiki megane ımda da Buca dan çevre yoluna girince karşıma çıkan o dediÄŸin virajlarda hiç hız kesmeden devam ediyorum en ufak bir tedirginlik yaÅŸamadım yaÅŸamıyorum. ÇoÄŸunluk ÅŸehiriçi diyorsun Michelin almalısın yumuÅŸaktır ÅŸehir içinde dengesiz parkelerde kasislerde vs rahat edersin.

Merhaba dediklerinize (Yol tutuş ve lastik konusunda) katılmıyorum. Megane Icon (1,5 yıl), Fluence Icon (~3 yıl) kullandım. Yol tutuşları normal, kötü diyemem ama kesinlikle iyi değiller. Megane 4 zaten şasesi, süspansiyon sistemi iyi bir yol tutuş için uygun değil. Fluence herkes eleştirirdi ama Icon paketler bence normal yol tutuşa sahip aynı sınıftaki sedanlara göre ama yine iyi demem.

Megane 4 icon'la alınan hızda aynı sınıfta çoğu araba dönebilir. Bu yorumları Megane 4 icon sahibi ve severek kullanan biri olarak söylüyorum.

Fabrikanın önerdiği ölçülere sadık kalma konusuna katılıyorum.

Lastik alırken benim baktığım markalar Michelin, Goodyear, Nokian, Continental. Bu 4 lastik markası dışında lastik almayı pek düşünmem. Performans/Fiyat denkleminde bu 4 markadan Nokian diğerlerine göre önde oluyor. Michelin en pahalısı her zaman. Farklı araçlarda bu markaları kullandım, kullanıyorum ve hepsinden memnun kaldım.

Özellikle bilindik markaların alt markalarını da kullanma taraftarı değilim. Herkesin kendi tercihidir, benim tercihim bu yönde.

Geri