Tam da Lüfer Zamanı :)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ROADFOX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepkime puanı
530
Puanları
113
Yaş
56
l%C3%BCfer-%C4%B1zgara.gif



Palamut satışlarında sezonun en verimli dönemini yaşayan balık tezgahlarında, lüfer bolluğu yaşanıyor.


İzmit'te balıkçılık yapan Kemal Bineklioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel ve bereketli bir palamut sezonu geçirdiklerini belirterek, palamut sezonunun kapanmasıyla birlikte lüfer akınının başladığını ifade etti.
Bineklioğlu, lüfer ve çinekop fiyatlarının bayramdan önce 30 - 35 lira arasında olduğunu, şu an ise bu fiyatların 12 liraya kadar indiğini kaydetti.

Lufer-izgara.jpg

Bayramdan sonra lüfer akınının başladığını dile getiren Bineklioğlu, çinekop, tekir gibi diğer balık çeşitlerinde de artış görüldüğünü bildirdi. Bineklioğlu, palamutun azalması nedeniyle fiyatının yükselmeye başladığını belirterek, "Palamut, sezonu yavaş yavaş kapatıyor. Zaten lüfer ve çinekop girdiği zaman bu tür balıklar da çekilir. Şu anda mezgit, tekir, hamsi, istavrit, çipura, levrek, uskumru, barbun, kalkan gibi bütün balık çeşitlerimiz tezgahımızda mevcuttur" şeklinde konuştu.
Balık fiyatlarının ucuz olduğunu anlatan Bineklioğlu, çinekopun 10, istavrit ve hamsinin 5, lüferin de 12 liradan satıldığını dile getirerek, "İnsanlar balığı bol bulduğu zaman dolabına koymaktan korkmasınlar. Bunu bir ay, 1,5 ay saklama imkanları var. Derin dondurucularda eksi 16 dereceye kadar 1 yıl dahi bu balıkları saklama imkanı var" ifadesini kullandı.
Balık tezgahlarının önünü dolduran vatandaşlar da balık bolluğundan memnun olduklarını dile getirdi.


%C4%B1zgara-l%C3%BCfer.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bak şimdi cifci abla gelirse kötü :D
 
Lüfer daha gelmedi Kayseriye, gelsin bakarız tadına...;)
 
:aytuğ:aytuğ:aytuğdimi ama kötüyüm ben yawhihi

gece gece böyle şeyler nereden aklınıza geliyor :)
normalde balığı aramam canım çekti şimdi :)
 
canım çekti töbe töbe keşke bakmasaydım :)))
 
nee bu akşam balıkçılar kaynıyordu upuzun kuyruk, dedik alsak ama nasıl yapacağız bilmiyoruz, yani ben çocukluktan beri yemedim lüfer, o zamanlar ya boldu, ucuzdu ya da biz zengindik ne de olsa depoyu fullerdik kıhkıh

en alttaki fotoğraf ilk mesajdaki kafası ben görmeden ayrılıp verilirse tam benlik ve anlıyorum ki ızgarası güzel oluyor bunun, doğru mu? fırında ızgarada olur mu? acil yardım, her balığın en lezzetli olduğu bir pişirme şekli olduğuna inandığımdan soruyorum:)

ama domatesle balığı bir arada bir türlü sevemedim bu yaşa kadar:(
:aytuğ:aytuğ:aytuğdimi ama kötüyüm ben yawhihi

insanın kendini bilmesi bir başka oluyorqw

Bak şimdi cifci abla gelirse kötü :D

Geldim, geldim, gelmez olaydım, acil tarif istiyorum ama kim bilir ne zaman akşam evde olurum orası ayrı:(

gece gece böyle şeyler nereden aklınıza geliyor :)
normalde balığı aramam canım çekti şimdi :)

rfc etkisi diyoruz buna, ben de geçen kıştan beri rafta duran sahlebe bakmamışken, bir sevgili arkadaşın açtığı sahlep konusuyla yıkılmıştım evde süt olmadığından yapamamıştım qw
 
nee bu akşam balıkçılar kaynıyordu upuzun kuyruk, dedik alsak ama nasıl yapacağız bilmiyoruz, yani ben çocukluktan beri yemedim lüfer, o zamanlar ya boldu, ucuzdu ya da biz zengindik ne de olsa depoyu fullerdik kıhkıh

en alttaki fotoğraf ilk mesajdaki kafası ben görmeden ayrılıp verilirse tam benlik ve anlıyorum ki ızgarası güzel oluyor bunun, doğru mu? fırında ızgarada olur mu? acil yardım, her balığın en lezzetli olduğu bir pişirme şekli olduğuna inandığımdan soruyorum:)

ama domatesle balığı bir arada bir türlü sevemedim bu yaşa kadar:(


insanın kendini bilmesi bir başka oluyorqw



Geldim, geldim, gelmez olaydım, acil tarif istiyorum ama kim bilir ne zaman akşam evde olurum orası ayrı:(



rfc etkisi diyoruz buna, ben de geçen kıştan beri rafta duran sahlebe bakmamışken, bir sevgili arkadaşın açtığı sahlep konusuyla yıkılmıştım evde süt olmadığından yapamamıştım qw


Hepsi güzeldirde muhteremi:aytuğİçine yarım defne yaprağı 1-2 tane karabiber,soğan.domates,çeyrekte limon koyup maydanozla sarıyoruz:eyvFolyoya sarıyoruzzzzz sonrası özellikle folyonun açılış anı bir ömre bedelqwKıbrısta bu koku yüzünden 3 kedinin aynı anda kalp krizi geçirdiğine şahit oldum benheheElbette ızgara vs mükemmel ama bunuda denemenizi şiddetle öneririmroadfox
 
Geri
Üst