Talisman Ses İzolasyonu Projesi.Ses İzolasyonu Nasıl Yapılır?

Befe

Süper Moderator
41-Kocaeli
Arkadaşlar merhaba.

Aracımın kaput sacı altına ve orjinal izolatörü üzerine ses izolasyonu uyguladım.Aslında Talisman zaten ses izolasyonu bence iyi bir araç.Ancak ben daha da iyi yapmak istedim.İzolasyonu yaparken video ve fotoğraf çektim ve nasıl yaptığımı kayıt ettim.

İzolasyona alev ve yanma testi yaptım,
Uygulamadan önce ve sonra ses seviyesi ölçümü yaptım.
Bence uygulama gerçekten başarılıydı.
Yapmak/yaptırmak isteyen arkadaşlara fikir verecektir.

İyi seyirler.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: *USTA
Sayın Befe,elinize sağlık. Her zamanki gibi güzel bir çalışma olmuş.Özelden bir mesaj yazmıştım.

Tekrar Merhaba arkadaşlar.
Aracıma yaptığım ses izolasyonunu bir video serisi şeklinde paylaşacağım.Bu mesajda da 2. videoyu paylaşacağım.Bu videoda arka koltuk altı ses izolasyonunun nasıl yapılacağını izleyebilirsiniz.

• Beğen
Elinize emeğinize sağlık

Çok teşekkür ederim.

Merhaba.
Serinin 3. videosu'nda bagaj kapağı ve bagaj iç triminin nasıl kaplandığını paylaştım.

• Beğen
Bu uygulamada çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Özellikle motor ve arka koltuk işini yapmayı düşünüyorum ama kullanılan malzeme baya maliyetli sanırım.

Evet.Ben 2 kutu almıştım.Aldığımda kutusu 1100 TL civarındaydı.Ama zaten sessiz olan Talisman'da şu an geniş tabanlı lastiklerden kaynaklanan yol sesi bile kayda değer şekilde azaldı.Ön kapıların içini henüz kaplamadım.Bu ilkbahar ya da yaz kaplayacağım.

5 sene önce yaptığım motor bölümü yalıtım işlemi videosu:

• Beğen
Tepkiler: *USTA ve ADMİN
Geri