eller serbest bagaj kapağını ayakla açmayı başarabilen talisman kullanıcıları var mı? her seferinde en az 20 defa deneyerek zar zor açabiliyorum bagaj kapağını
Vedat arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Vedat arkadaş 20 kere deniyormuş, ben ise 1020 kere deneyip açamıyordum : (
Araçı ilk aldığımda araç tanıtımını yapan kişide açamamıştı zaten... İlk günden beri ümidimi kestim : (
Benim tüm arkadaşlarım BMW kullanıyor ve hepsi benim bağaj kapağını ayağım ile açmaya çalışıpta açamadığımı görünce gülüyordu. "Bu bozuk, Reno işte, bu kadar yapmışlar" diye dalga geçiyorlar. Fakat kritik birşey var, bunu diyen arkadaşlarım benim TALISMAN 'ın bağaj kapağını tek seferde ayak ile açıyor. Sonra da dönüp bana diyorlarki "Eee olum bu açılıyor"
Bunu diyen arkadaşa dikkatlice baktım. Meğer benim yaptığım hareket (Renault kitapçıkta yazan, görsel tarif edilen) ile arkadaşın yaptığı hareket çok farklı ! Kitapçıkta "arka tampona 40cm yaklaşın, ayağınızı hiç kesinti yapmadan ileri geri sallayın" yazıyor. Ve hatta bunun resmi var. Ben defalarca deniyorum ancak 1 kere açtırabiliyorum, ve defalarca denerken bir sürü kez de kaval kemiğim tampona çarpıyor doğal olarak sinirden.
Meğer benim arkadaşın yaptığı hareker, soldan-sağa yada sağdan-sola, penaltı kullanan futbolcu misali topu ayağın dışıyla kesme hareketiymiş. Yani tamponun altından ayağınız ile yarım ay yapıyorsunuz. Şöye ki tamponun altında varsaydığınız topa ayağınızın dışıyla kesme yaptırmaya çalışın, futbolcu gibi hiç kesintisiz savurun baçağınızı.
Ayrıca dikkat edilmesi gereken yarım ay yapmaya tamponun dışından başlayıp altından devam edip dışında da bitiriyorsunuz. Yani ayak savurmaya başlanğıcınız ve bitirişiniz tamponun altında olmamalı. Bunu tam yapabileceğiniz konumu keşvetmek gerek. Kitapçıkta yazan 40cm tampona yakınlıkta durun ölçüsü diye bunu kastediyorlar sanırım.
Son düzenleme: