Talisman Arka Kapıların Kilitli (Çocuk Kilidi Açık) İken İçeriden Açılması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Befe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet.Belki ileride bununla ilgili bir değişiklik ya da servis bülteni yayınlanabilir.Yazılım olarak yapılacak birşey var mı diye serviste çaba sarf ettiler onu biliyorum.Şu an için yapacak birşey yok.Bir gelişme olursa buradan paylaşırım.

Açıkçası olayın Talisman kısmını bilemiyorum,kullanım ve mantık olarakta arkada çocuk var ve seyir halinde çocuk kapı kolunu çekip kapıyı açamamalı bu gerçekten insanın içini rahatlatacak bir tedbir tuhaftır bende bile çalışıyor:)İşi birde diğer boyutuyla düşünüyorum sürücüye bir şey oldu varsayalım kalp krizi vs ve araç kaza yaptı içerdekiler sıkıştı ve araç alev aldı.......olurmu olur o zamanda pek sakat bir uygulama değilmidir ? Dışarı çıkmak isteyenler açısından....Yanlışmı düşünüyorum hımm

Kerem abi bende paranoyak bir yorum yapayım gerçi hep aynı yorumu yapıyorum.
Arka kapılar manuel kilitli .Arka koltukta dolu ve nehire denize uçuldu.Ön taraftaki kapıyı açtı arka taraftaki öne geçemedi ve kendi kapısıda manuel kilitli o zaman nasıl olacak ? Merkezi kilitte devre dışı kalıyorsa manuelde de kalıyormu acaba ?

Kerem abi bende paranoyak bir yorum yapayım gerçi hep aynı yorumu yapıyorum.
Arka kapılar manuel kilitli .Arka koltukta dolu ve nehire denize uçuldu.Ön taraftaki kapıyı açtı arka taraftaki öne geçemedi ve kendi kapısıda manuel kilitli o zaman nasıl olacak ? Merkezi kilitte devre dışı kalıyorsa manuelde de kalıyormu acaba ?

:)):)):)) ​en sağlamı bu işin çözümü olarak belediye otobüslerindeki gibi imdat çekici asmak galiba.....

bende ilk arka koltuğa bindiğimde arka çocuk kilidi aktifti içerden açamadım megane 3 kullanan arkadaşım dur ben acacam dedi cam açma kapama tuşlarından arkacamı kılıt acma tusuna bastı ac dedı acılmadı daha sonra kapının kenarından actık

megane 3 te burdan camlarla bırlıkte arka kapılarda kılıtlenıp acılıyordu bazen yanlısıkla basıp kılıtlıyordum bu özellıgı kaldırmıslar iyi olmus dedı..

sanırım şikayetlerden dolayı yenı modellerde kaldırmıs olabılırler..

megane 4 hb ve sedan kulananlardada aynı sekıldemı sormak lazım.

Valla bu durum tam bicak sirti :) olsa bir dert olmasa bir dert. Ama soyle olabilir; ( aracta bunun ile ilgili donanim veya sensor vs olmasi gerekebilir ama maliyet bunlar tabi bir cocuk kilodi icin de deger / degmez tartisilir ) aracta kaza, yangin su baskini vs gibi arac icinden cikilmasi gerektigi durumlari algilayabiliecek bir sistem olursa bu durumla karsilasildiginda merkezi ve cocuk kilidini otomatik olarak devreden cikartacak bir sistem olabilir. Yanlis olmaain bmw mercedes gibi markalarda bu tip donanim sensorler oldugundan siatem aktif olarak kullaniliyor. Ama aracin fiyat etiketi haliyle bu ekipmanlari kaldirabiliyor. Bizim araclarda ne kadar etki eder fiyata bilmiyorum ama kesinlikle guvenlik anlaminda katkisi olur.

Son olarak fluence'imde bu ozellik mevcut oldugundan son derece mutluyum. Arac joy donanim ama esirgememisler sagolsunlar :)

Hızlı yanıt alabilmek icin alıntı yaparak cevaplayın

Twitter : @tanseler
Instagram : @tanseler
iMessage : tanseler@me.com

Valla bu durum tam bicak sirti :) olsa bir dert olmasa bir dert. Ama soyle olabilir; ( aracta bunun ile ilgili donanim veya sensor vs olmasi gerekebilir ama maliyet bunlar tabi bir cocuk kilodi icin de deger / degmez tartisilir ) aracta kaza, yangin su baskini vs gibi arac icinden cikilmasi gerektigi durumlari algilayabiliecek bir sistem olursa bu durumla karsilasildiginda merkezi ve cocuk kilidini otomatik olarak devreden cikartacak bir sistem olabilir. Yanlis olmaain bmw mercedes gibi markalarda bu tip donanim sensorler oldugundan siatem aktif olarak kullaniliyor. Ama aracin fiyat etiketi haliyle bu ekipmanlari kaldirabiliyor. Bizim araclarda ne kadar etki eder fiyata bilmiyorum ama kesinlikle guvenlik anlaminda katkisi olur.

Son olarak fluence'imde bu ozellik mevcut oldugundan son derece mutluyum. Arac joy donanim ama esirgememisler sagolsunlar :)

Tansel sıkıntıda bu.Eski modellerde bu özellik mevcuttu.Yeni modellerde kaldırmışlar..

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaslar bugun servise ozellikle bu konuyu sordum ve su cevabi aldim;

Cocuk kilidi mekanizmasi cam kumandalarina cok yakin oldugu icin bir cok modelde surekli ariza isiginin yanmasina sebep oluyormus ve servis arizanin cocuk kililidi elektroniginden oldugunu anlayana kadar butun cam elektronigini kontrol etmek zorunda kaliyormus. İslem iscilik tarafinda uzadigi ve gereksiz saat kaybina yol actigi icin durumu renaulta iletmisler ve renault cozum olarak eski sisteme yani arka kapi uzerindeki sivic ile kilitleme olayina donus yapmis.

bence içerden açılması daha güvenli sıkıntılı durumlarda içerden açmak gerektiğinde nasıl açacak kişi..mesela denize uçtu araç suyun içinde napacak arkadaki kişi o telaşla kapıların açılmasını sağlamak zor..bana açılması daha mantıklı geldi..

Arkadaslar bugun servise ozellikle bu konuyu sordum ve su cevabi aldim;

Cocuk kilidi mekanizmasi cam kumandalarina cok yakin oldugu icin bir cok modelde surekli ariza isiginin yanmasina sebep oluyormus ve servis arizanin cocuk kililidi elektroniginden oldugunu anlayana kadar butun cam elektronigini kontrol etmek zorunda kaliyormus. İslem iscilik tarafinda uzadigi ve gereksiz saat kaybina yol actigi icin durumu renaulta iletmisler ve renault cozum olarak eski sisteme yani arka kapi uzerindeki sivic ile kilitleme olayina donus yapmis.


Paylaşım için teşekkürler.

Geri