Bu yüzden amortisör iyi calışmıyor ve sert . Yapılan bütün testlerde karşılaştırmalarda herkes 18 alın diyor amortisör ona göre ayarlanmış fabrika 19 secenek koyuyor ama amortisörü ona göre ayarlamıyor talismanın en zayıf noktası bu. İyi günlerde kullanın aracınızı
4 kontrol olan araçlarda elektronik amortisör var.Comfort ve neutral ile perso da amortisörleri yumuşatabiliyorsunuz.Sportta amortisörler çok sert yani olması gerektiği gibi.
Şahsen ben 19 " jantın performansından rahatsız değilim.Evet elektronik amortisör yoksa tabi ki 19 yerine 18" jant ile almak mantıklı.19 " jant ile birlikte 4 kontrol ve elektronik amortisör o yüzden Avrupa da paket olarak satılıyor.Ben aracımı alırken de sadece paket olarak alınabiliyordu.Şimdi nasıl satıyorlar bilmiyorum.
Düz amortisörle 19 inch jant konforu bozar.Elektronik amortisör yoksa düz amortisörler 45 yanak boyutuna göre ve 18" janta göre ayarlanmış.O yüzden 19 " jantla düz amortisör satmıyor.19 " jant talismanın zayıf noktası değil.19 "jant ve düz amortisör satıyorlarsa o renaultun hatası diyebiliriz.Elektronik amortisör alınca lastik basıncını ona göre ayarlar ve basınç sıcaklık ile fazla değişmesin derseniz nitrojen bastıracaksınız.
1 günlük kullanma ve ya kısa süreli testlerle 19" jantın konforsuz olduğunu söylemek bence gerçeği yansıtmıyor.Ben Temmuz ayından beri 4 kontrol 19" ve elektronik amortisör üçlüsünden gayet memnunum.
Ayrıca 19" lastikte lastik hava basıncı konforu diğer tüm lastiklerde olduğu gibi çok etkiliyor.Şayet araçta önerildiği gibi Ekonomi lastik basıncı olarak 2,6 bar ön,2,4 bar arka teker seçeneğine göre lastik havası basıldı ise hava ve yol sıcaklığına bağlı olarak lastik basıncı 2,8 hatta 2,9 bar ön-2,7 arka lastik basıncına yükselebiliyor.Hali ile bu da konfora etki ediyor.Konfor için 19" jantta soğuk basınç 2,2-2,4 arası konforu bozmuyor ki bu aralık sürücü kapısı çerçevesinde tavsiye edilen değerler arasında.
Benim aracımı kullandığım yollar çok düzgün asfalt yollar olmadığı hatta bir kısmı taş parke yol olduğu için bu tavsiyeleri rahatlıkla yapabilirim.
Son düzenleme: