İyi günler arkadaşlar. Herkese kazasız belasız iyi kullanımlar. 2015 Renault Symbol 1.2 Joy paket bir aracım var. Aracım ile uzun yol yaptıktan sonra park etmek için durdugumda arabanın motorundan şık şık ses geldiğini duydum bunu duyan o esnada yanımda bulunan arkadaşımda avans ayarı yapılması gerektiğini söyledi. Bende dün sivas Renault bayisine gittim. Arabanın sesini dinledi. Arabanın normal çalıştığını söyledi. Eğer halen şüphemiz var ise arabayı bırakmamız durumunda bakabileceklerini söyledi. Bende arkadasımın soyledigi gibi avans ayarı yapilmasi durumunda düzeleceğini söyledim. Adam avans ayarının 1960 model araclarda yapildigini soyledi. Moralin bozuk bir vaziyette evin yolunu tuttum. Yolda arabayı kullanırkende arabayı sanki arkadan bir gucun tuttugunu ve cekisinin biraz dusmus olduğunu hissettim. İnternet yaptığım araştırma sonucunda da arabadan gelen sesin sübap ayağından olduğu yazılmış subap ayarı yaptırmama gerek var mı? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.