symbol joy klima sorunu

yunuss

Kayıtlı Üye
38-Kayseri
Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi forumlar kazasız sürüşler dilerim. 2016 model 1.5 dci joy symbol aracım var. Yaklaşık 1.5 yıldır klima ve kalorifer tertibatında bir sorun var şöyle anlatayım bazen açmak için düğmeyi çevirip aktif ettiğimde araçtan klima ve kaloriferin açıldığına işaret eden tık diye bi ses geliyor fakat üfleme yapmıyor ya da yapıyor diyemeyecek kadar cılız bir şekilde üflüyor fakat soğutmasında ya da ısıtmasında bi sorun yok problem üflemeyle alakalı. Bu sorun bazen böyle açtığımda üflememe şeklinde olurken bazen de ilk açıldığında gayet normal çalışırken bi süre sonra kendiliğinden üflemeyi kesmek şeklinde nüksedebiliyor(araçta otomatik klima yok). Her iki durumda da bi süre sonra kendiliğinden normale dönüyor ya da bunu tesadüf eseri fark ettim bi kez böyle çalışmazken yoldaki bir bozukluktan kaynaklı nisbeten sert bi sarsıntı yaşayınca kendiliğinden üflemeye başladı bi yerde temassızlık mı oluyor diye bir sonraki arıza yapışında orta konsolun yolcu tarafından biraz sertçe vurunca üflemeye başladı. Ustama gösterdim fakat sorunu bulamadı elektrikçi de ben anlamam dedi. Başına gelen var mı herhangi bir çözüm önerisinde bulunursanız çok memnun olurum.

Merhaba, fan motorunun soket/kablo bağlantılarında bir problem olabilir. Ustalar nereye baktılar bilgi verdiler mi?

Merhaba, fan motorunun soket/kablo bağlantılarında bir problem olabilir. Ustalar nereye baktılar bilgi verdiler mi?
motor ustama söylemiştim baskı balata ve aküyü değiştirirken alttan ve kaputtan genel tertibata baktı. elektrikçi ise sadece torpidonun altından sigortalara üstün körü baktı bir şey yok dedi geçti

sigortalarda da sorun yoksa aklima fan baglanti kablo veya soketlerinden baska bir şey gelmiyor hocam.

sigortalarda da sorun yoksa aklima fan baglanti kablo veya soketlerinden baska bir şey gelmiyor hocam.
teşekkür ederim hocam ben yine bi elektrikçiye gideyim öyleyse

Geri