Selamlar. 1.2 symbol landirenzo lpg li aracım bir ay önce arıza yaptı sorun yolda giderken arıza lambasının yakıyor ayrıca yokuşta çekmiyordu motor sarsıntılı idi tamirciye gittim bujileri değiştirdi 15 gün sonra sorun yine tekrarladı araç çekmiyor arıza lambasını daha fazla yakıyordu ayrıca motor vites brodway gibi sarsıntılı oluyordu işin garip tarafı düz yolda pek yapmıyordu. Kırmızıda durunca ve dik yokuşlarda arıza lambası yakıyor sarsıntılı çalışıyor çekişi düşüyordu.Benzine alınca düzeliyordu. Bu sefer tekrar farklı bir tamirciye tatilden dönünce gittim ben LPG enjektörlerinden şüpheleniyordum Enjektörler kontrol edildi arıza olmadığı anlaşıldı sonra buji , buji kablosu, Lpg filtresi, hava filtresi ve bobin değişti problem azalsa da hala sürüyor ilk takılan bujilerden birisi patlamıştı aynı zamanda tamirci motorun iç aksamında bir arıza olabileceğini subaplardan şüphelendiğini söyledi Bu da çok pahalı bir çözüm acaba subaplarda arıza olsa bu sorunu sürekli yapmaz mı ayrıca subaplardan ise buji ve kablosu değişince sorun niye azaldı Geçen sefer de aynı şey oldu ilk önce düzelir gibi yaptı Sonra problemleri tekrarlamaya başladı bu konuda bilgisi olan bir arkadaş var mı çözüm önerileriniz var mı sizden yardım bekliyorum
Son düzenleme: