Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi, Puntodan daha rahat süspansiyonlara sahipmiş, test sürüşünde baya hoşuma gitti. Büyük oranda karar verdim Clio 4 almaya, şuan kafamda oturtmaya çalıştığım tek konu yakıt. Benim Punto Ankara-Şehir trafiğinde 18 kuruş yakıyor, çalışma anındaki benzinle falan hesaplayınca 20 kuruşu geçmiyor.
İstediğim model 0.9 Tce fakat yakıtı eminim beni üzecektir. Tce'ye lpg taktırsam bu seferde ilerde çok daha pahalıya mâl olacak sorunlarla yüzleşmekten korkuyorum. 1.2 alıp LPG taktırsam bu sefer de performans başımı ağrıtacak. Şuan 1.4 Lpg bile tadımı kaçırıyor rampalarda, 1.2 lpg iyice soğutur araçtan. Bir türlü karar veremedim.
Yılda 20 bin km yapıyorum, dizel kesinlikle düşünmüyorum çünkü araç için belirlediğim bütçe sabit.
Çok arada kaldım.
Ben 1.2 kullanıyorum tatmin ediyormu dersen beni ediyor ilk arabam daha önce 1,4 - 1.6 -1.8 kullanmadım kullansaydım kesin tatmin etmezdi bunu anladım arabayı ilk aldımda hıza hızlanmaya dair birşey yoktu şimdi motor açıldı rodajı bitti sanırsam ki 3. vitesde hafiften gaza basınca koltuğa doğru yapıştırıyor bu ilk başlarda yoktu yeter dersen 1,2 al yetmez dersen Tce al kesinlikle ben şimdilik hafif pişmanlığım var sadece yetiyor hani lpg taktırmayada gerek yok bence sakin 80-90 km de 3,9 muydu 4,3 lt mi gördüm kesinlikle bu şartlar altında bir depoyla 800-900 arası km yapar. ben şimdi 50 tlilik benzinle denedim agresif kullanımla 110 km belkide daha fazla gitti abartmışda oalbilirmiyim bilmem sonuçta içinde bi kaç lt daha vardı ışık yanar yanmaz yükledim.tabi azda çokta 50 tl ile olabilir klimada açtım tek kişi.bana makul geldi gayet. şimdi toplamda 150 tl lik attırdım bakalım ne kadar gitmiş onuda kayda alcam.ama kesinlikle uzun yolda az yakıyor .