Sunroof su alma problemi

Uğur Yılmaz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar privilege aracımda bugün farkettim ki sunrooftan sızan su, tavanın kapı üstlerine ve güneşliğe denk gelen kısmında ıslaklık arka taraflarda ise nem ve iz bırakıyor. Tedirginliğim çok titiz olmama rağmen görüntüden ziyade baştan aşağı elektronik olan bir araba daha farklı teknik aksaklıklara sebep olması. Bir kaç gündür ilk hareket etemeye başladığımda haliyle sağa sola dönmem gerektiğinde tavanda suyun yaptığı bi hava sesi(lavabo gideri sesini andırıyor) geliyordu fakat. Giderinden ve yüzeyinden akıp gidiyordur diye düşünmüştüm ancak alt tarafa tavan döşemesine veriyormuş meğersem. Benim yapabileceğim bir müdahele varmı yoksa yaptırmam mi gerek(ve külfetli midir)?

Sony cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vXpkOR.webp
1Vg18D.webp

Son düzenleme:
Geçmiş olsun muhtemelen etrafındaki conta-lastik eskimesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Acilen müdahale ettirmen gerekir. Araçla paslanma ve rutubet kaynaklı sıkıntılar başlar. İdaretende tekzende tamir bantları var. İp gibi örgülü suya vs dayanıklı olmakla beraber çirkin bir görüntü olacagida muhakkak . Tekrar dan geçmiş olsun

​Sunroofu açtığınız zaman sol ve sağ ön köşelerde su giderleri var.Ya oralardan tıkanmıştır ya da aşağıda çıkış yerlerinden.Bir yıkamacıda oralardan hava tutmayı deneyin , ya da sıcak su ve lavabo açıcı yağ kir çözücü gibi bir şeyle açmayı deneyin. (Serum hortumu gibi hortumları var kalın bir şey sokarsanız tahrip olur)

Giderlerde sıkıntı olabilir. Hava ve ya ince tel isinizi görür. Tesisatcilarda tikali borulari oyle aciyor

Teşekkür ederim şimdilik ortak fikir kanal temizliği ve hava tutma o zaman yarın o işlemi bi deneyeyim. Umarım sorunda düşündüğümüz gibidir. İlginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. İşiniz rastgitsin.

hava kanallarını temizledikten sonra, yine de contaları falan muhakkak kontrol edin. çünkü bu şekilde su almaya devam ederse baya başınızı agrıtır gibi duruyor. tavan ıslandıkça aşagı sarkmaya başlayacaktır

kesinlikle kanallar tikanmistir.. insaat teli ile aciliyor. denenmistir..

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri