Start-stop sistemi ara sıra aşırı sarsıntılı çalışıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DeepBaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DeepBaba

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Herkese selamlar. Aracımla duruyorum ve start-stop sistemi devreye girerek motor kapatılıyor. Ayağımı gazdan çekince araba motoru tekrar çalıştırır çalıştırmaz kendini öne silkeliyormuş gibi bir hareket yapıyor. Bu her zaman olmuyor ama olduğu zaman da oldukça rahatsız edici ve konforsuz oluyor. Aracımın 80.000 ve 100.000 bakımlarında yetkili servis bu sorunun ne olduğunu anlamadı. Ben şanzımandan olduğunu düşünüyorum çünkü vitesi N konumuda alınca araç silkelemiyor. Bu sorunu yaşayan ya da sorunu çözülmüş olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Ben de buna benzer problemi iki kere yaşadım. Her iki dönemde de, bir kaç hafta sonunda akü bitti.
Yani akünün azalması, stop-start işlemi esnasında bende aracın silkelenmesine neden oluyordu. Aküyü yeniledikten sonra bu silkelenme bitti.
Bu arada Talismanda her şeyin (yakıt deposunun , cam suyunun , lastik havasını v.b.) seviyesi ölçülüyor ama şu Akünün seviyesi ölçülemiyor. İki seferde de yolda kalmıştım bu akünün bitmesinden ötürü.

Hocam bence ddt4all ile kökten kapatın start stopu araba için zararlı diyorlar.

Ben start-stop 'un zararlı olduğunu hiç duymadım.
Gittiğim bir çok farklı yetkili servis var. Hepsine de sorarım bu start-stop 'u , hepsi de kullanılması gerektiğini söyledi. Hatta kapatmamamı tam tersi kullanmamız gerektiğini ilettiler.
Ben ancak anormal yüksek trafikte (1 saat boyunca dur kalk yaptığım zaman) kapatıyorum. Bunun dışındaki tüm trafik ışıklarında beklerken, normal trafikte dur kalkta hep kullandım 130.000 km boyunca. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım daha

Geri