Neden tipoya karşı bukadar olumsuz bakıyorsunuz
Tipo da çocukluğumda hayal ettiğim arabalardan biridir. Ve alıp kullandım. 94 model 1.6 SX italyan kasa. Tam bir evlattı. Satarken adam test sürüşü yapmadan aldı. Motorcu motora değil kaportaya bakıp bu arabayı al dedi adama
Konfor bakımından mazdayı aratmaz bence. İkisini de test ettim çünkü. Tüm göstergeler dijital. Ayrıca benim tipoda yakıt performans ibresi bile vardı. Yeni model arabaların hiçbirinde yok. Ne iş yapıyordu bu gösterge: Eğer doğru vites ve doğru devirde değilsen yakıtı fazla tükettiğini gösteriyordu. Rampa eğilimine göre hassas bir ibreydi. İbreye uyarak sürdüğümde %30 yakıt tasarrufu sağlıyordum. Arka plaka ışığı dahi yanmasa ekranda uyarı veriyordu. Süspansiyon sistemine bayıldım zaten. Ford connect gibi takur tukur etmiyordu kasislerde. Ototbüs şoför koltuğunda oturur gibi yaylanıyordu
Ayrıca tipo haliyle virajlara bir dalıyordum hiç savrulduğumu hatırlamam. Bir yaz komple bakıma girdim arabayla 650 liraya tüm mekaniği yeniledim. Yapacak başka masraf aradım bulamadım
Sattığıma pişman oldum mu? Fazlasıyla
Tek eksiği neydi arabanın seri değildi. Gaza yapıştırınca koltuğa yapıştırmazdı yolcuyu
MEgane coupe bambaşka bir keyif evet ama konfor bakımından Tipo italyanların aşağı kalır yanı yok bence. Keza Mazda 323'de aynı şekilde. Mazda da tek artı olarak arka camların otomatik olmasını görüyorum. İtalyan tiponun kaportası da tofaş grubu gibi değil. Kaput gayet ağırdı. Yok yok üstadlarım Tiponun da hakkını yediremem
Ben yine bildiğim arabadan şaşmamak istiyorum. Aslında Tipo Cedicivalvole 16V 2.0 Motor alasım var ama kasası çok çirkin. Estetik benim için çok önemli. O yüzden zaten mazda birtürlü içime sinmedi. Araba dediğin götü kalkık öne doğru sivrileşmeli