Sol Kapi Diregi İcerde Ses Var IMDAT :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Keje46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aykut bey kemer sesini biliyorum onu hallettim..bu sanki cam tikirdiyor gibi yukardaki arkadasin dedigi gibi..yani cukura dusmeye gerek yok araba esnerse yavas da olsa hizim tik tik ses geliyor sanki camin ustunden diregin ordan...

Sizin sorunu tam oğrenirsem cevaplamaya çalışacagim. Camı sonuna kadar açın, o ses gelmiyorsa cam krikolarını yağlamanız yeterli olacaktır.

Camı açınca ses kesiliyor ve krikoyu yağlayıp ses geçmiyorsa size kesin başka çözüm sunacağım.

Sizin sorunu tam oğrenirsem cevaplamaya çalışacagim. Camı sonuna kadar açın, o ses gelmiyorsa cam krikolarını yağlamanız yeterli olacaktır.

Cam acikken de arac kasiste dalgalandiginda ses geliyor..aykut bey uzun uzun arastirdim ve salincak burclarinin eskimesi ve asinmasi ile arac esnediginde olusan sesin bu ses olabilecegine kanaat getirdim..nitekim ne cam da ne fitillerde ne kapi ayarlarinda hic bir sorun yok..kemer isi de degil..bu ses disardan geliyor olabilir aslinda..bu hafta salincak burclarini kontrol ettircem..sonucu yine paylasirim insallah..

http://www.renaultfanclub.com/showthread.php?t=97732&p=1044854#post1044854

bak daha önce yazmışım. Bu olaydan sonra fitillere artik yağ sürmüyorum.araç esnerken artık çıt ses yok.

Inceledim konuyu..ruzgar sesine katkisi oldu mu? Bir de fluence icin small d tip mi yoksa big d tip mi kullanil mi? Ruzgar sesi icin kullanabilirim..kapilarimda gicirti yok cok sukur simdilik..

Inceledim konuyu..ruzgar sesine katkisi oldu mu? Bir de fluence icin small d tip mi yoksa big d tip mi kullanil mi? Ruzgar sesi icin kullanabilirim..kapilarimda gicirti yok cok sukur simdilik..

Renault’ta kapı esneme gicirtisi istinasız bütün araçlarında var. Olmasada olacak.yeni modelleri bilmem.bu işi kökten çözdük artık gelmiyor.sizin araciniz ses yapma pozisyonunda kapinizi hafif açık bir şekilde deneyerek yapın.eğer yine geliyorsa alt takıma bakın.ama alt takımda olabileceğini sanmıyorum.

Rüzgar sesini çok az katkısı oldu. Ama çoğunlukla çok tok bir kapanma ve gıcırtıyı kesin çözen bir sistem oldu.
İlla rüzgar sesi kesilsin istiyorsanız almayın.

Aykut bey bugun hem camlar acik kapalo hem kapi acik kapali denedim..sonuc ayni..o tik tik ses yine var..galoba servisin dedigi gibi ic direk dosemesi sokulup o icindeki mumlari yenilemek lazim :(

Bugun sanayide on kapi ayarini yaptirdim , biraz bosluk vardi tam oturmuyordu bu da ruzgar sesi yapiyordu o duzeldi..simdi tam sifira sifira oturuyor ve ses almiyor..

Fakat su sol kulagimin ustunden gelen tak tak sesin kaynagini bulamadim gitii yaw..Sabahlari yapmiyor, biraz km yapinca esneyince karoser yapmaya basliyor..bir kez yaptiginda arka arkaya yapmaya basliyor..sonra pat diye kesiliyor..ne uyuz biseymis..

Sanayide ustam z rot da ses yapar diyor ama bu ses alt takim sesi degil ya..salincaklarda burclar bu araclarda ayri olmaz dedi usta..komple tabla seklinde onlarin da bozuldugunu hic gormedim ben diyor fluenclerde...velhasil sorunum cozulemedi..

Aykut bey aliexpresten 4 m d typ mini fitil aldim..Konuda bahsetmistiniz..simdi bu fitili kapinin neresine uygulayacagiz?

Geri